Danske om Hushovds prosjekt: - Det krever bare masse penger

Sykkelsjef har tro på Thor Hushovd.

VIL DANNE PROFFLAG: Thor Hushovd har mye jobb å gjøre før han får drømmen om et profflag oppfylt. Foto: CG (©TDWSport.com)
VIL DANNE PROFFLAG: Thor Hushovd har mye jobb å gjøre før han får drømmen om et profflag oppfylt. Foto: CG (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): - Det er ikke lett å finne pengene, men jeg tror helt sikkert at det er mulig å lage et profesjonelt sykkellag i Norge.

Det sier Michael Skelde til procycling.no.

Dansken er leder for CULT Energy, Danmarks største sykkellag. De er for tiden registrert på sykkelsportens nest høyeste nivå, men sliter med økonomien.

Tror Hushovd lykkes
Selv om han selv sliter med å finne en ny tittelsponsor og vet hvor tøff sykkelsporten kan være, tror han Thor Hushovd kan lykkes med sin plan om å danne et norsk WorldTour-lag i 2017.

- Det er mange penger som skal til, og det er ikke gjort fra en dag til en annen. Men jeg tror Thor har et så stort navn i Norge at det er mulig. Jeg ser egentlig ikke hvorfor det ikke skal la seg gjøre, sier Skelde til procycling.no

- Jeg håper og tror det skal la seg gjøre i Norge. Jeg har troa på det.

Skelde mener at et lag fra Norge på øverste nivå hadde vært bra for sykkelsporten i hele Skandinavia.

Trenger mye penger
Det som trolig er det vanskeligste punktet når man skal danne et nytt lag, er å skaffe pengene som trengs for å drifte det.

Et WorldTour-lag i det nedre sjiktet har et budsjett på drøyt 100 millioner norske kroner. Team Sky har drøyt 300 millioner å rutte med.

- Det skal nok mer til enn 100 millioner om man vil ha Alexander Kristoff eller en annen rytter som kan vinne Flandern rundt eller gjøre det bra i sammendraget i Tour de France.

Les også: Hushovd får nei fra Statoil

Fremtidens Hushovd
Norge har en rekke lovende syklister. Per dags dato har Norge et av verdens beste U23-lag. I tillegg finnes det topper som Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Likevel vil ikke et lag med bare norske ryttere være levedyktig på øverste nivå.

- Det finnes helt sikkert nok talenter i Norge til å ha mange nordmenn i samme WorldTour-lag, men et rent nasjonalt prosjekt blir nærmest en utopi. Man må nok ha noen utlendinger også, sier Skelde før han legger til:

- Jeg ser ikke at et nasjonalt WorldTour-lag kan være en løsning for noen. Det er noe man kanskje kan klare på prokontinentallag, men det er vanskelig også der.

- Ikke fotball
Han mener at dersom laget skal kunne utvikle norske talenter, må man legge en plan for talentutvikling.

- Det er ikke som i fotball hvor man selger og kjøper spillere. Man tjener ikke så mye penger på utvikle ryttere. Men jeg håper laget kan finne en struktur på det, og kanskje være litt trendsettende på utvikling av talenter.

- Bygger man laget opp på riktig måte, med plass til talentutvikling, kan fremtidens Kristoff eller Hushovd komme fra Hushovds lag.

Da Hushovd offentliggjorde sine planer, kom det klart frem at laget helst skal sykle Tour de France allerede i 2017.

Vil gjøre som Sky
Den tidligere verdensmesteren ønsker altså at laget skal ta steget rett opp på øverste nivå i sykkelsporten.

Det gjorde også Team Sky da de startet opp i 2010.

CULT Energy-sjefen er klar på at tålmodighet, en langsiktig plan og økonomisk sikkerhet er viktig om man skal klare å etablere seg som et WorldTour-lag allerede fra etablering.

- Det krever egentlig bare masse penger og tålmodighet om man skal gå rett til WorldTouren. Sky har hatt en fantastisk sponsor, men det er ikke mange i sykkelsporten som har en slik sponsor, sier Skelde.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

TRENGER PENGER: Det er spesielt sponsorer som er viktig for Thor Hushovd i hans jobb mot et norsk profflag. Foto: LC (©TDWSport.com)
TRENGER PENGER: Det er spesielt sponsorer som er viktig for Thor Hushovd i hans jobb mot et norsk profflag. Foto: LC (©TDWSport.com) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer