Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danske Piil vant sluttduell

Italienske Sacchi ble slått på målstreken, Thor Hushovd skuffet og Lance Armstrong er fortsatt kledt i gult.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en dansk jubeldag i touren da CSC-syklisten så vidt klarte å få sykkelen sin foran Fabio Sacchi over målstreken. De hadde syklet 20 mil i brudd.

Sammen med sju andre syklister dro de fra hovedfeltet allerede 13 kilometer ut i den 219,5 kilometer lange etappen fra Gap til middelhavsbyen Marseille. Hovedfeltet så ingen grunn til å prøve å holde tritt med de ni utbryter-rytterne som ikke er farlige i sammendraget.

Etter 163 kilometer stanset demonstranter hovedfeltet for å vise sin støtte til den fengslede globaliseringsmotstanderen og bondelederen José Bové. Det kostet feltet to minutter før politiet fikk skysset unna demonstrantene.

Da lederduoen passerte målstreken, lå hovedfeltet over 20 minutter bak.

En kilometer før mål tok Piil og Sacchi hverandre i handa som for å takke hverandre for følget og ønske hverandre lykke til med sluttspurten. Så begynte den nådeløse duellen. Sacchi rykket, men Piil la seg bak og dro nytte av ryggen hans - før han satte inn turboen og sikret seieren med en sykkellengde.

Dette er Piils første etappeseier i Tour de France. Lance Armstrong beholder den gule ledertrøya. Thor Hushovd endte på en skuffende 23. plass.

OPTIMIST:</B> Thor Hushovd følte seg sterk før dagens flate etappe.
<B>SLUTTSPURTSTERK DANSKE: Her feirer Jakob Piil etter at han vant Paris-Tours i fjor.
<B>DANSK DYNAMITT: På de siste meterene smelte Jakob Piil til og la italienske Fabio Sacchi bak seg.