I AKSJON: Både på og utenfor fotballbanen har det vært en trøblete periode for Nicklas Bendtner. Her skyter han forbi Chelsea-spiller Gary Cahill. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix
I AKSJON: Både på og utenfor fotballbanen har det vært en trøblete periode for Nicklas Bendtner. Her skyter han forbi Chelsea-spiller Gary Cahill. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB ScanpixVis mer

Danske roligans: «Det er pissepinlig, Bendtner»

- Heksejakt, mener den kontroversielle spissen.

(Dagbladet): Det er nesten aldri stille rundt Nicklas Bendtner.

Tidligere i uka ble han arrestert for å ha sparket i stykker en dør, en siutasjon som bare var den siste i en lang rekke utenomsportslige hendelser.

Dårlige resultater Nå reagerer supporterne til det danske landslaget, de såkalte roligans.

- Det er pissepinlig. Vi trenger bare mye positiv omtale vi kan få. Vi er i kne for øyeblikket på grunn av landslagets dårlige resultater, så vi har ikke bruk for Bendtners dårlige oppførsel og omtale for tida, sier Claus Amondsen, som er PR-anvarlig for roligansene, til Ekstra Bladet.

Amondsen mener Bendtner burde finne seg en klubb hvor han kan få mye spilletid. Da er kanskje ikke Ståle Solbakkens FC København fullstendig utelukket. Hedmarkingen sa tidligere i uka at den danske spissen bare kunne ringe hvis han ønsket å bytte klubb, og bytte klubb kommer Bendtner sannsynligvis til å gjøre i januar.

Men enn så lenge er ikke Bendtner er forbilde for barn og unge, mener Amondsen.

- Da tar heller ikke foreldrene med seg barna på landskamp. Hvis ikke det kommer mange mennesker i Parken, er det heller ikke bruk for oss i roliganklubben lengre, sier han til Ekstra Bladet.

Ingen bevis Hovedpersonen selv, på sin side, kaller de siste dagers medieoppmerksomhet en heksejakt.

- Det siste døgns overskrifter om voldelige overfall, destruktiv atferd og rabiate skjellsord mot andre beboere - uten noen form for bevis, politianmeldelse eller domfellelse - har nå tatt overhånd og blitt en opplagt heksejakt, sier Bendtner til Ekstra Bladet via sin PR-rådgiver Elisa Lykke.

I helga venter Cardiff på motsatt banehalvdel for Arsene Wenger og Arsenal. Bendtner blir etter all sannsynlighet å finne på benken.