Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Suisse:

Danske snøt feltet for etappeseieren etter lang dag i brudd

Regntung etappe i Tour de Suisse, hvor bruddet lyktes.

VANT: Chris Juul-Jensen slapp følelsene løs etter en lang dag i brudd i Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
VANT: Chris Juul-Jensen slapp følelsene løs etter en lang dag i brudd i Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

(procycling.no): Danske Chris Juul-Jensen vinner svært sjeldent sykkelritt. 28-åringen er en lojal og kjøresterk hjelperytter, men på tirsdagens etappe i Tour de Suisse fikk han gå i brudd og skulle lykkes med å holde hele veien til mål.

Etter en lang dag i brudd i et heftig regnvær holdt han unna for hovedfeltet over dagens siste klatring, før han kjørte fra den siste overlevende fra bruddet, Nans Peters (AG2R La Mondiale), i utforkjøringen mot mål.

De siste 2,5 kilometerne var feltet nær, men Mitchelton-Scott-rytteren viste styrke og kunne ta seg god tid til å feire seieren på flystripen i Gstaad.

(artikkelen fortsetter under)

Fullt fokus på Saanenmoser

Etter to etappe spekket med litt kortere knekkere, som likevel endte i massespurt, var det tid for lengre bakker og større utskillelse på den fjerde etappen av Tour de Suisse.

På den 189,2 kilometer lange etappen handlet det meste om de siste 20 kilometerne, hvor man skulle over Saanenmoser (7,2 kilometer à 4,6 prosent stigning), før man stupte utfor mot mål i Gstaad.

En gruppe bestående av seks ryttere slet seg løs tidlig på etappen, før dagens første kategoriserte stigning og skulle gi hovedfeltet kamp helt til døren.

Holder feltet på avstand

Gruppen bestod av Chris Juul-Jensen, (Mitchelton – Scott), Silvan Dillier, Nans Peters (AG2R La Mondiale), Nathan Brown (EF Education First-Drapac), Mark Christian (Aqua Blue Sport) og Paul Ourselin (Direct Energie), og de seks samarbeidet svært godt.

Etter å ha holdt en ledelse som lå jevnt rundt seks minutter lenge begynte hovedfeltet å hente inn tiden igjen. Men i det tunge regnet fikk de det tøft og inn på de siste to milene hadde de fremdeles to minutter.

(artikkelen fortsetter under)

KREVENDE FORHOLD: Bruddet på vei opp Saanenmoser i regnværet. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
KREVENDE FORHOLD: Bruddet på vei opp Saanenmoser i regnværet. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

På vei opp Saanenmoser slet Juul-Jensen og Peters seg løs, og duoen fortsatte å holde hovedfeltet unna. Over toppen hadde Peters en liten luke, men Juul-Jensen kjørte ham inn igjen. Bare 16 sekunder senere fulgte feltet, men i den våte utforkjøringen maktet de ikke å hale inn noe tid.

Dansk seier

Mot slutten av nedkjørselen går Juul-Jensen fra Peters og distanserer ham raskt. Dansken viste ingen tegn til svakhet og holdt høy fart. Inn på flystripen i Gstaad kunne han se feltet et lite stykke bak seg, men de kom ikke raskt nok.

Inn på den siste kilometeren hadde han fremdeles en betydelig luke og i det han svingte inn på det siste strekket kunne han begynne å smile.

Mens Juul-Jensen jublet for seier ble det spurtet om de øvrige plasseringene bak. Peters ble hentet på oppløpet og Michael Matthews (Team Sunweb) ledet an i hovedfeltet, åtte sekunder bak Mitchelton-Scott-rytteren.

På tredjeplass fulgte Yves Lampaert (Quick-Step Floors), mens sammenlagtleder Stefan Küng (BMC) kom inn med hovedfeltet og beholder dermed den gule ledertrøyen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media