Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danske utøvere knasker hemmelige piller før Rio-OL

Møkkete vann har ført til utviklingen av kapsler.

KNASKER PILLER: Før sommerens olympiske leker, har Danmark utviklet en bakteriepille, i håp om at deres deltakere ikke blir syke av det skitne vannet. Her er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, som er europamestere i 49'er FX. Per Heegaard/Scanpix 2016
KNASKER PILLER: Før sommerens olympiske leker, har Danmark utviklet en bakteriepille, i håp om at deres deltakere ikke blir syke av det skitne vannet. Her er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, som er europamestere i 49'er FX. Per Heegaard/Scanpix 2016 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forurenset vann i Rio de Janeiro har ført til dansk utvikling av spesielle kapsler for seilere og roere før sommerens mesterskap i Brasil. Danskene mener kapslene forebygger sykdom.

Opp mot 30 danske seilere og roere har fått undersøkt avføringen i utviklingen av de unike kapslene.

Direktør for Team Danmark, Lone Hansen, håper at bakterie-kapslene skal gi danskene en fordel i OL.

- Vi vet at det er økt risiko for infeksjoner for seilerne og roerne i vannet i Rio. Med disse kapslene kan atletene utvikle en sterk bakterieflora, en bakterieflora som styrker dem mot bakterier utenfra. Vi har ingen garanti for at det virker, men det er en god sannsynlighet for at det virker, sier Hansen.

Hemmelig Hun røper at bakterie-kapslene ikke har blitt brukt tidligere.

- De er ikke i produksjon noen steder. Vanlige folk får ikke tak i kapslene, sier direktøren, som også legger til at prosjektet er frivillig.

- Mange blir syke i Rio. Man ser at vannet er skittent. Det er ikke til å unngå at vann spruter opp når man sitter i båten, og får man det inn i kroppen, kan det få alvorlige konsekvenser. Utøverne kan bli syk og sengeliggende, sier lege i Team Danmark, Thøger Persson Krogh.

Han ønsker ikke å røpe detaljer rundt kapslene.

- Jeg har lyst til å si så lite som mulig, ellers kan OL-konkurrentene våre prøve å kopiere oss, sier han.

OL i Rio går fra 5. til 21. august.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart