Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danskene ber om ny sjanse

Det danske landslaget vil rette opp flausen mot Bosnia i sin siste treningskamp før møtet med Norge. Se Danmark-Ukraina på web-TV 19.05.

 • Se Danmark-Ukraina diekte på web-TV.
 • Dagbladet.no følger danskene direkte fra klokka 19.05 og Irland-Norge fra 20.30.

  Det handler om å hevne det bitre 0-2 nederlaget mot Bosnia-Hercegovina i siste EM-kamp. Ikke fordi resultatet i kveldens kamp mot Ukraina har noen betydning. Men danskene trenger å finne tilbake til sitt eget spill, og til supporternes hjerter.

  - Det er så ergerlig som det overhodet kan være. Fansen stod bak oss som aldri før under Bosnia-kampen, men de ble forferdelig skuffet, og nå skal vi vinne dem tilbake igjen. Det skal vi blant annet bruke Ukraina-kampen til: Vi skal bygge opp det gode forholdet igjen, så jeg håper at tilskuerne gir oss en ny sjanse, sier Everton-spilleren Thomas Gravesen til BT.

  Det haster for Danmark. De har ikke flere kamper før hjemmemøtet med Norge i Parken 7. juni. Innen den tid trenger danskene å ha troen på seg selv og støtten fra publikum tilbake.

  Danskenes sjef Morten Olsen var snar med å påta seg ansvaret for tapet etter kampen mot Bosnia-Hercegovina. Helt uten grunn, mener Gravesen.

  - Det gjør Morten fordi han er en gentleman, men han kunne jo ikke gå inn fra benken og spille kampen for oss. Derfor er det vårt ansvar.

  Gravesen sier likevel at respekten hans for landslagssjefen ikke vokste.

  - Nei, for den kan ikke bli større. Morten er et fotball-ikon. Man kan jo bare se på hva han selv oppnådde i sin karriere og hvordan resultatene har vært under ham som trener. Men selvsagt er det fint å ha en trener som er stor nok til ikke bare å skyve skylda på spillerne.

  Ekstrabladet gjetter ut fra gårsdagens trening at Danmark starter med dette laget i kveld:

  4-3-3: Thomas Sørensen - Thomas Helveg, Martin Laursen, René Henriksen, Niclas Jensen - Morten Wieghorst, Claus Jensen, Thomas Gravesen - Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tomasson, Martin Jørgensen.

RESPEKT: Thomas Gravesen (t.v.) har voldsom respekt for landslagstrener Morten Olsen. Her gleder de seg over seieren borte mot Romania i mars.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media