Danskene detonerte dynamitten på «Svenska flaggans dag»

Kahlenberg knuste Sveriges VM-drøm.

DANSK DYNAMITT: Thomas Kahlenberg lot seg ikke be to ganger da Mikael Nilsson feilet stygt i eget felt, og sendte Danmark mer eller mindre til Sør-Afrika neste sommer.Foto: AFP PHOTO / SCANPIX SWEDEN / PONTUS LUNDAHL
DANSK DYNAMITT: Thomas Kahlenberg lot seg ikke be to ganger da Mikael Nilsson feilet stygt i eget felt, og sendte Danmark mer eller mindre til Sør-Afrika neste sommer.Foto: AFP PHOTO / SCANPIX SWEDEN / PONTUS LUNDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Sverige — Danmark 0-1.

«Svenska flaggans dag» er vanligvis en festdag på den andre siden av Kjølen, men 6. juni 2009 vil nok først og fremst bli husket for dagen da svenskene kunne avbestille forhåndsbestilte og fotballrelaterte feriereiser til Sør-Afrika neste sommer.

Det var også dagen da historien på sett og vis gjentok seg på Råsunda snart 13 år etter at Kennet Andersson, ikledd gule fotballskudd, brant et avgjørende straffespark mot Østerrike som sporet av VM-toget med destinasjon Frankrike.

I tilsvarende fottøy tok nemlig Kim Källström en «Andersson» da han satte et tidlig straffespark godt innenfor Danmarks keeper Thomas Sørensens store rekkevidde.- Det var en ok redning, men alle straffer som ikke går i mål, er dårlige straffer, sa Källström til Viasat i pausen. Nilsson-tabbeEtter fattige seks poeng på fire kamper, hadde Sverige ikke råd til å avgi poeng mot den suverene tetduoen i gruppe 1, Danmark og Ungarn.

Dessverre for Källström skulle den misbrukte muligheten fra 11 meter koste laget dyrt, men han var på ingen måte den eneste i blågult som gjorde seg bort da VM-billetten sto på spill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer