Danskene elsker RBK - men hater Norge

KØBENHAVN (Dagbladet): Det norske landslaget spiller steinalderfotball - Rosenborg spiller offensivt, attraktivt og underholdende, sier danske fotballeksperter. - Jeg skjønner dem godt, jeg, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På kampdag to i den dansk-norske fotballhøsten, som handler om to ganger RBK- Brøndby og en gang Norge- Danmark, har Fotball-Danmark gjort seg opp en kategorisk mening om tilstanden i norsk fotball:

Rosenborg er praktfulle - Norge er bånn i bøtta.

- Ukontrollert ballspill framover er atypisk i dette landet, sier Nils Arne Eggen. - Derfor skjønner jeg også danskenes syn. Og ta kampen vi skal spille i kveld - det blir vår dyktighet til å bringe ballen kontrollert framover som vil være avgjørende.

Hyllest

Danske aviser maler et bilde av norsk fotball i RBK-fargene - svart og hvitt.

- Drømmekamp er kanskje et stort ord, men innsatsen og holdningen til de skandinaviske storlagene var en hyllest til fotballen, konkluderte storavisa BT etter kampen mellom RBK og Brøndby i Trondheim.

Etter landskampen mot Nederland skreiv samme avis:

- Norge forskanset seg bak lås og slå på banens første tredjedel, og det var i første omgang håpløst langt fram til Sembs enslige angriper.

Nils Arne Eggen sier som sant er at danskene lærte oss å spille fotball. En gang før han ble født.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer