- Danskene er dritredde

Åge Hareide ber Semb satse på et skikkelig stormløp fra start i morgendagens kamp. Han tror det vil sette en støkk i danskene.

Hareide mener dansker flest har stor respekt for Norge, og frykter lørdagens kamp på Ullevaal. All Norgehetsen de siste ukene er bare en måte å endre fokus på, mener den tidligere Brøndby-treneren.

- Faktum er at de er dritredde for å tape mot Norge. De vet vi har en spillestil det er vanskelig å trenge gjennom, og at vi har gode spillere, sier Hareide.

Han råder Nils Johan Sembs menn til å storme danskene.

- Det er det de minst venter. Et skikkelig stormløp fra start vil være verst tenkelig scenario for de danske spillerne.

Svært kjedelig

Dermed håper Hareide på en endring fra det han mener har vært «svært kjedelig fotball».

- Med så mange gode offensive spillere som vi har, har jeg ofte lurt på om spillerne ikke får lov til å angripe. Det siste året har det vært dårlig, selv om vi hadde noen gode kamper i vår, sier den påtroppende Rosenborg-treneren.

Han mener Steffen Iversen og Ole Gunnar Solskjær bør spille sammen på topp.

- Steffen er sterk og tøff i duellene, samtidig som han er god på hodet. Det liker ikke danskene. Dessuten kompletterer de to hverandre bra.

Hareide har liten tro på noen stor midtbanekamp.

Unngå kontringer

- Der vil det bare dreie seg om små detaljer. Den virkelige kampen vil utspille seg foran målene. Vi må score på de sjansene vi får, og unngå å gi danskene kontringer. Vi er gode i etablert forsvarsspill, mener Åge Hareide, som tror på norsk seier.

TROR PÅ NORGE: Åge Hareide mener at dansker vet at Norge har en spillestil som er vanskelig å trenge gjennom, og at de derfor frykter Norge.