Håndballjentene:

Danskene er forbanna før Norge-kampen, men Thorir bryr seg ikke

Landslagssjef Klavs Bruun Jørgensen skuffet over lite trening.

EM-KLAR: Trener Thorir Hergeirsson og de norske håndballjentene møter Danmark i EM-oppkjøringa i kveld. Før kampen er danskene misfornøyd med for lite trening sammen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
EM-KLAR: Trener Thorir Hergeirsson og de norske håndballjentene møter Danmark i EM-oppkjøringa i kveld. Før kampen er danskene misfornøyd med for lite trening sammen. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

STAVANGER (Dagbladet): Norge møter Danmark til håndballkamp i MøbelringenCup i Stavanger i kveld klokka 19.45 og fire-nasjonersturneringen er viktig i forberedelsene til EM som starter om ei drøy uke.

- Jo, ting ser bra ut. Men det kan alltid bli bedre, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Dagbladet møter landslagssjefen blant stoler, bord og sofaer inne hos håndballforbundets sponsor - Møbelringen - ved Stavanger.

Håndballjentene møter sterk motstand i Danmark, Frankrike og Russland på sørvestlandet denne uka, men danskene er derimot ikke helt fornøyd med oppladningen.

- Skudd i foten

Danmarks landslagssjef Klavs Bruun Jørgensen er rasende, ifølge dansk presse, på det han mener er elendig planlegging av Det europeiske håndballforbundet (EHF).

- De skyter seg selv i foten, sier Bruun Jørgensen til Ekstra Bladet.

Bakgrunnen for utbruddet er at landslagssjefen etterlyser flere treninger for landslaget. Dette var umulig på grunn av spillere som deltok i europacuper i helgen.

MISFORNØYD: Danmarks landslagstrener Klavs Bruun Jørgensen. Foto: NTB Scanpix
MISFORNØYD: Danmarks landslagstrener Klavs Bruun Jørgensen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skulle gjerne hatt tre treninger før denne turneringen (Møbelringen Cup). Jeg prøvde å kalle inn spillerne søndag, men det var umulig for alle. Vi var nødt til å endre flybilletter for at FC Midtjylland-spillere skulle få være med, sier Bruun Jørgensen .

Det er EHF som arrangerer både europacuper for klubblag og EM om ei drøy uke. Bruun er kritisk til at ting ikke legges til rette.

- Det er sinnssykt ergerlig at de legger det opp sånn. Vi får for dårlig tid, sier Bruun Jørgensen.

Realiteten

Norges landslagssjef, Thorir Hergeirsson, er ikke av samme oppfatning.

- Sånn er realiteten for landslag og landslagstrenere. Det er begrenset med tid og vi må forholde oss til det. Spør du en trener om han vil ha mer tid, så vil de aller fleste si ja. Vi må utnytte den tiden vi får, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Islendingen fortsetter:

- Kampene i Møbelringen Cup blir også trening. Vi skal forsøke å vinne kampene, men samtidig øve på det som blir viktig i mesterskap, sier Hergeirsson.

- Hvordan har du hatt det etter Rio-OL?

- Det har vært som etter Beijing-OL (2008) og London-OL (2012)... Det er kort tid mellom OL og EM. Du må bruke noen uker på å koble av og hente seg inn. Men så er det bare å komme i gang. Jeg har mange oppgaver. Jeg planlegger neste år, lager budsjett for 2017 og aktivitetsplan for 2017/18... Jeg har himla mange oppgaver, i tillegg til å se kamper. Jeg følger med på det meste, sier Hergeirsson med et smil.

Håndball-EM i Sverige starter om ei drøy uke.. Norges første kamp er mot Romania mandag 5. desember.

Dette er EM-troppen:

Målvakter: Kari Aalvik Grimsbø (Györ), Silje Solberg (Issy Paris).

Utespillere: Emilie Hegh Arntzen (Byåsen), Veronica Kristiansen (Midtjylland), Stine Skogrand (Silkeborg), Vilde Mortensen Ingstad (Esbjerg), Nora Mørk (Györ), Stine Bredal Oftedal (Issy Paris), Malin Aune (Oppsal), Marit Malm Frafjord (Larvik), Silje Waade (Byåsen), Kjerstin Boge Solås (Tertnes), Amanda Kurtovic (Larvik), Camilla Herrem (Vardar), Sanna Solberg (Larvik), Marta Tomac (Vipers).

Norge spiller i Helsingborg i gruppe D og møter Romania (5/12), Kroatia (7/12) og Russland (9/12) i de innledende kampene.

Deretter venter trolig mellomspill - før semifinaler og finale.

PS: Denne uka spiller Norge i Møbelringen Cup i Stavanger. Der deltar også Danmark (kamp torsdag), Frankrike og Russland.

  • Norge - Danmark, kl. 1945. MøbelringenCup-kampen vises på TV Norge.
Kleint: De norske håndballjentene lo av den danske VM-videoen fra 2015. FOTO/VIDEO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET OG DANSK HANDBOLD FORBUND/FEMINA Vis mer Vis mer