Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danskene erter Henning

Først tok de Nils Johan Semb. Nå vil danskene erte på seg kaptein Henning Berg i forsøket på å starte en ordkrig før Danmark-kampen 7. juni.

Les også:

Berlingske Tidendes «norgesavstemning» . Du kan også være med på å stemme. (Avstemningen ligger nederst på siden)

«Kære Norge», kommentar av BT's sportsredaktør, Peter Brüchmann

FORNEBU (Dagbladet): Den danske avisa B.T. har de siste to dagene brukt Henning Berg som skrekkeksempelet og symbolet på kynisk norsk langpasningsfotball. I sin kommentar i går skrev sportsredaktør Peter Brüchmann at Henning Berg prøver å komme i Guinness rekordbok med å slå flest mulig 20 meter høye og 60 meter lange langpasninger. Og i dagens nettutgave der man kan stemme over de kjedeligste tingene å gjøre i livet, er «å lese et intervju med Henning Berg» ett av alternativene.

- He, he, de har i alle fall humor, flirer Berg, når han får høre om B.T.s skriverier.

- Viktigere ting

For selv om han kunne ha hatt lyst, så er Berg lur nok til ikke å slå tilbake mot småmobbingen.

- Nei, jeg har annet å gjøre enn å ftre tabloidavisene med overskrifter. Sier man noe, blir det først spisset, kanskje feilsitert. Så blir det oversatt til dansk, og da har man det gående. Da har jeg viktigere ting å tenke på, sier Berg.

- Så du tåler å bli satt «topplue» på av danske fotballjournalister?

- Ja, ja, det har jeg ingen problemer med. Det er kjempemoro det, he, he. Det er jo artig at det blir litt oppstyr rundt denne kampen. Det blir en fest. Men vi skal nok prøve å la de gode prestasjonene ute på banen prate for oss. Det vi skal gjøre på banen betyr mest.

Men Berg greier ikke helt å la være å kommentere Brüchmanns langpasningsharselas.

- Han burde kanskje se kampen vi spilte mot dem sist. Analysene derfra viser jo at danskene slo mer langt enn oss på Ullevaal. Dessuten er det ikke sikkert at jeg blir med i Parken, på grunn av skaden.

- Men jeg kan love at vi helt sikkert har flere bak i forsvaret som kan slå like lange baller som meg, fleiper Berg.

- Har respekt

Henning Berg er ikke alene om å prøve å dempe gemyttene i den allerede påbegynte ordkrigen 16 dager før slaget om Norden i Parken. Dansketrener Morten Olsens påstand om at Semb har uttalt seg respektløst om danskene, ble møtt med hoderysting og oppgitte smil av den norske landslagssjefen i går.

- Han må ha misforstått. Det jeg sa etter den kampen i fjor kom som et resultat av at jeg uttalte meg med stor entusiasme om det mitt eget lag hadde prestert. Og det må være lov å være stolte av det man selv presterer, sier Semb.

Som selvsagt får støtte av visekaptein Ole Gunnar Solskjær.

- Denne ordkrigen alle snakker om er ikke viktig for oss spillere i det hele tatt. Selvsagt har vi respekt for det danske laget. De har vunnet EM for ikke lenge siden, har mange gode spillere, og er et godt lag, sier Ole Gunnar Solskjær.

Solskjær legger også sjelden merke til Alex Fergusons mange taktiske utspill før de mange storkampene Manchester United er innblandet i løpet av en sesong.

- Dette er stort sett bare noe mediene er opptatt av.

Liverpools John Arne Riise sier han prøver å skjerme seg fra mediene før de største kampene.

- Jeg leser ikke aviser to dager før store kamper. Det er viktig at sånne ting ikke ødelegger oppladningen, sier Riise til Dagbladet.

- Småtent

Men han hadde fått med seg det Morten Olsen hadde sagt i går. Og han innrømmer at han ikke liker det.

- Klart jeg blir litt småtent når han sier sånt om Nils Johan (Semb). Han prøver vel å fyre opp sine egne spillere og oss. Men sånne ting betyr aldri noe når man går på banen for å spille kamp, sier Riise.

Eirik Bakke er heller ikke veldig opptatt av ordkrigen. Men han lover likevel danskene knallharde tak.

- Det blir en krig uansett. På banen, smiler Bakke.

- Å motivere seg til slike storkamper er ikke noe problem. Det er det man trener for hele året. Å spille sånne toppkamper.Hva liker og misliker du med Danmark?

BRYR SEG IKKE: Henning Berg får hard medfart av den danske avisa B.T., men lar seg ikke provosere. - Nei, jeg har annet å gjøre enn å fôre tabloidavisene med overskrifter, sier Berg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media