PAR I HJERTER: Rafael van der Vaart og Estavana Polman under et veldedighetsarrangement i Berlin tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix
PAR I HJERTER: Rafael van der Vaart og Estavana Polman under et veldedighetsarrangement i Berlin tidligere i sommer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Danskene fikk hakeslepp da stjerna skrev under for klubben. Svaret var kjærligheten

Rafael van der Vaart kan få debuten sin for Midtjylland. 

Han har spilt for Ajax, Hamburg, Real Madrid og Tottenham. Blant annet. I Nederland er han det samme som David Beckham er i England - en levende legende.

Men i sommer gikk han til dansk fotball. Og fortsatt er det så danskene må gni seg i øynene, der Rafael van der Vaart (33) trener i fargene til Midtjylland.

Hvordan havnet mannen med 109 landskamper her? Svaret er kjæresten Estavana Polman (24), som spiller håndball i Team Esbjerg.

SJOKKOVERGANG: Danmark gjør seg klar til debuten til Rafael van der Vaart i Midtjylland. Foto: NTB Scanpix
SJOKKOVERGANG: Danmark gjør seg klar til debuten til Rafael van der Vaart i Midtjylland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overgangen var klar 10. august. Nå går hele Danmark og venter på debuten for Midtjylland. Har Van der Vaart fortsatt x-faktoren? Eller er han en aldrende nederlender som først og fremst henger i skjørtene til en kvinne?

Debuten kan komme denne uka. Torsdag spiller Midtjylland returkamp i Europa League-kvaliken mot Osmanlıspor fra Tyrkia. Første kamp i Danmark endte med 1-0-seier til tyrkerne.

Vil ikke utelukke

- Rafael van der Vaart får plass på benken. Og jeg vil ikke utelukke at han får en plass på banen i andre omgang, sier Midtjylland-trener Jess Thorup til avisa Politiken.

HÅNDBALLSTJERNE: Rafael van der Vaart hadde ikke kommet til Midtjylland hadde det ikke vært for den nederlandske håndballstjerna Estavana Polman. Foto: NTB Scanpix
HÅNDBALLSTJERNE: Rafael van der Vaart hadde ikke kommet til Midtjylland hadde det ikke vært for den nederlandske håndballstjerna Estavana Polman. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han har trent godt etter å ha vært gjennom en rekke fysiske tester. Han er på vei til å komme i form, slår Thorup fast.

- Hans internasjonale erfaring er meget stor. Og han er fortsatt en spiller som har visjoner, blikk for spillet og er meget dyktig med ballen.

De færreste kan arrestere Van der Vaart for fotballkarrieren. Han spilte i Real Madrid fra 2008 til 2010. Utenfor banen er han kjent for å være en flørt.

Håndballspiller Estavana Polman har lenge vært en ettertraktet kvinne i Nederland. Tidligere i år bekreftet de to forholdet. Hun har flere landskamper for det nederlandske håndballandslaget som har møtt Norge flere ganger.

Tidligere var Van der Vaart gift med Sylvie Meis. De to var Nederlands Beckhams. I 2009 sto hun fram med brystkreft. Hun innrømmet også å ha vært utro.

SYNGER MED: Nederlands håndballstjerne Estavana Polman ser, på oppfordring fra Dagbladet, på Kristoffer Schaus sketsj om «Nederlenderen». Det blir både latter og glis. Video: Bjørn Langsem Vis mer Vis mer

Topper ligaen

Brøndby og FC København topper ligaen i Danmark med 14 poeng hver. Midtjylland ligger på femteplass med ni poeng etter seks serierunder.

Nå håper fansen at Van der Vaart skal sende laget oppover på tabellen med sine offensive kvaliteter. Han har 25 mål på 109 landskamper med Nederland.

- Det viktigste av alt: Han er enormt sulten. Han har enormt lyst til å vise at han stadig kan være med og spille god fotball, sier trener Jess Thorup.

LYKKE: Rafael van der Vaart og Estavana Polman skjuler ikke lenger sin kjærlighet for fotografene. Her fra veldedighetsarrangementet i Berlin i sommer. Foto: NTB Scanpix
LYKKE: Rafael van der Vaart og Estavana Polman skjuler ikke lenger sin kjærlighet for fotografene. Her fra veldedighetsarrangementet i Berlin i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer