Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danskene fikk samba-smekk av «egen» trener

Morten Soubak slo hjemlandet for andre gang i VM.

 SAMBAJUBEL:  Brasils danske trener Morten Sobak jubler med de brasilianske jentene. Søndag spiller de VM-finale mot Serbia. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
SAMBAJUBEL: Brasils danske trener Morten Sobak jubler med de brasilianske jentene. Søndag spiller de VM-finale mot Serbia. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer

(Dagbladet): For andre gang i mesterskapet kunne Brasil juble etter å ha slått Danmark. Den største forskjellen er at kveldens seier er historisk: For aldri tidligere har brasilianerne spilt en VM-finale i håndball.

Mye av takken går til en danske: Morten Soubak.

For mens det danske folk fortviler etter at VM-finalen glapp, kunne den danske Brasil-treneren smile fra øre til øre.

Brasil tok tidlig initiativet i kampen. Det ga de aldri fra seg. Da sluttsignalet gikk sto det 27-21 på resultattavla i fordel Sør-Amerikanerne.

Dermed var Jan Pytlick og Danmarks gulldrøm knust.

I VM-finalen venter vertsnasjonen Serbia, som slo Polen tidligere i kveld, foran over 18 000 tilskuere i Beograd. Da Danmark og Brasil, møttes til sin, var det derimot bare drøyt 2000 igjen.

 TRØST:  De danske jentene trøster hverandre etter tapet for Brasil i semifinalen. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI/NTB Scanpix.
TRØST: De danske jentene trøster hverandre etter tapet for Brasil i semifinalen. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media