Danskene klikket da Ståle Sandbech tok OL-sølv

Danskene gikk amok da Sandbech ble snytt for OL-gull. Ekspert har kalt opp sønnen etter ham

TV-reportere forklarer at 24-åringen er en yndling i Danmark. Sandbech vil møte lille Ståle.

GØY: Ståle Sandbech liker de danske kommentatorenes reaksjon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GØY: Ståle Sandbech liker de danske kommentatorenes reaksjon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): OL i Sotsji 2014: Ståle Sandbech leverer et glitrende andrerun, lander klokkereint, rekker armene i været og kaster seg ned på brystkassa og sklir inn i målområdet.

De aller fleste mente at det runet holdt til gull. Men Sandbech måtte ta til takke med sølvet, bak amerikanske Sage Kotsenburg.

Et klipp av dansk radios kommentatorer Martin Kampmann og Peter Falktoft gikk viralt i Norge etter konkurransen. De to klikket helt, da de mente 24-åringen fra Rykkinn burde vunnet gull. Klippet kan du se her.

Ståle Sandbech gliser når Dagbladet nevner klippet for ham, nesten fire år etter.

- Jeg synes det klippet er helt rått, flirer Sandbech.

KNALL-RUN: Ståle Sandbech landet et veldig bra sisterun i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KNALL-RUN: Ståle Sandbech landet et veldig bra sisterun i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Klikket helt

De to danskene tok nemlig helt av i studio. Da Sandbech landet runet, feiret de med et stort brøl.

- Det er gull! Det er gull til Norge! Hvis det ikke er vinner-runet, så spiser jeg fjernsynet. Hva det er vildt!

Men da poengsummen ble klar, og Sandbechs poengsum «bare» holdt til en andreplass, ble de rett og slett rasende.

- Det er en skandale! Are you fucking kidding me? Det holder bare ikke! Dere ødelegger snowboarding! Det er ikke greit, mann! sier de to i en lang tirade.

Selv vil ikke Sandbech si at han ble bortdømt, selv om han innrømmer at det var bittert å være så nær.

- Kunne ikke annet enn å gå amok

Den norske snowboard-stjerna sier at folk stadig nevner videoen for ham.

HANEKAM: Etter sølvet valgte Sandbech å klippe hanekam, som en hyllest til Heikki Sorsa. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
HANEKAM: Etter sølvet valgte Sandbech å klippe hanekam, som en hyllest til Heikki Sorsa. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer

- Det var en kul greie, det. Jeg tenker mye på det, og det er mange som nevner det. Jeg kan faktisk møte folk på gata ennå, som nevner det og sier at de husker hanekammen, resultatet og danskene, sier Sandbech.

Kampmann sier til Dagbladet at de fikk stor oppmerksomhet under OL i 2014. Han sier at makker Falktoft har blitt mottatt nærmest som en helt når han har vært i Norge og dekket X-Games.

- Danmark er jo ikke så gode i vintersport, så det er naturlig at vi heier på svenskene og nordmennene. I 2014 var Ståle up and coming, og han var litt av en «darling» på grunn av stilen sin, og fordi han var mannen som skulle ta over etter Torstein Horgmo. Så bakte Ståle opp til noe stort hele veien i Sotsji, og alt lykkes i hans siste run, sier Kampmann.

- Vi kunne ikke annet enn å gå amok da han ble snytt for gullet.

Kalte sønnen Ståle

Niels Ettrup Petersen er snowboard-ekspert for danske DR, som blant annet viser X-Games. Også han sier at Ståle Sandbech er en yndling i Danmark.

- DR har dekket X-Games og mange andre konkurranser de siste årene, og Ståle har alltid vært en yndling for oss i studio og blant seerne. Han er dyktig, har god stil og er en god person som jeg tror alle liker, sier Petersen til Dagbladet.

Petersen er utvilsomt selv en stor fan av nordmannen. Under 2015/2016-sesongen gjentok Petersen ved flere anledninger at han ville kalle sin førstefødte Ståle om Sandbech vant konkurransen. Da DR var tilstede under X-Games i Oslo i 2016, ble Ståle Sandbech sammen med utegående reporter Peter Falktoft enige om at Petersen uansett måtte gå for navnet Ståle.

- Han vant jo som kjent ikke der heller. Men det ble en stor sak på sosiale medier, og det endte til slutt med at jeg ikke hadde noe valg etter at Falktoft tok det opp med mannen selv, sier Petersen.

Sandbech vil hilse på den lille.

- Jeg hadde håpet at vi skulle til København nå (verdenscuprennet ble avlyst, journ. anm), så jeg kunne møte dem, og møte Ståle. Men jeg må nok stikke og møte ham en gang uansett, sier Sandbech til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer