Danskene har en plan mot Ronaldo-frispark

- Det er gjort noen målinger.

KEEPERNES SKREKK: Når Cristiano Ronaldo står bredbeint og trekker pusten, vet keeperne at alt kan skje. Foto: Francisco Leong, AFP / NTB scanpix
KEEPERNES SKREKK: Når Cristiano Ronaldo står bredbeint og trekker pusten, vet keeperne at alt kan skje. Foto: Francisco Leong, AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Se se Nederland - Tyskland direkte i Dagbladets fotballstudio i kveld!

LVIV/OSLO (Dagbladet): Danmark ble tildelt det som liknet en uoverkommelig oppgave da EM-gruppene ble satt opp. Men med seier mot Nederland i åpningskampen, ser alt plutselig lysere ut.

Slår de Portugal i kveld, er de så godt som videre. Danmark har tre seirer, én uavgjort og ett tap på de siste fem kampene mot Portugal. Både foran VM 2010 og årets EM har Danmark havnet foran Portugal i kvalifiseringsgruppa.

Men de møter et Portugal som må vinne etter tapet mot Tyskland i sin første kamp. Og de møter skuddbeinet til Cristiano Ronaldo, som kan få hvilken som helst motstander til å svette et par dråper ekstra.

- Man kan folde hendene og be til Vårherre, sier Danmarks assistenttrener Petter Bonde til sporten.dk.

- Ikke lag frispark! Men keeper Stephan Andersen kommer nok ikke til å holde hendene fra hverandre i et forsøk på å plassere dem i veien for portugiserens berømte og fryktede dødballer.

- Det er utrolig vanskelig å forberede seg på frisparkene hans. Man må bare konstatere at Ronaldo har et eksepsjonelt skudd. Han treffer ballen som ingen andre gjør det. Jeg vet ikke hvordan han gjør det, men han får ballen liksom til å fly begge veier og duppe seint, sier Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer