Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Danskene har hatt så mye flaks at det ikke er til å tro

Drillo om styrkeforholdet i Norden.

HELDIGE: Danmark og Jon Dahl Tomasson kunne smile bredest etter slaget om Norden mot Sverige og Daniel Majstorovic i går kveld, men Norges landslagssjef Egil Drillo Olsen mener Danmark er heldige trolig blir eneste skandinaviske land i neste års VM.Foto: SCANPIX/AP/Fabian Bimmer
HELDIGE: Danmark og Jon Dahl Tomasson kunne smile bredest etter slaget om Norden mot Sverige og Daniel Majstorovic i går kveld, men Norges landslagssjef Egil Drillo Olsen mener Danmark er heldige trolig blir eneste skandinaviske land i neste års VM.Foto: SCANPIX/AP/Fabian Bimmer Vis mer

||| HOTELL BRISTOL (Dagbladet.no): Landslagssjef Egil Drillo Olsen måtte innse at den siste lille sannsynligheten for norsk VM-spill forsvant med Irlands poeng hjemme mot Italia i går kveld, men Drillos tv svitsjet også en tur innom Danmark - Sverige.

Slaget om Norden endte med svenske tårer og dansk glede, men Drillo mener Morten Olsen og co kan takke mye hell og lykke for at de får en tur til Sør-Afrika.

- Danskene har hatt så mye tur at det nesten ikke er til å tro. De har vært med på et par ran i denne kvaliken, sier Drillo, og tenker nok særlig på den særs flatterende seieren Danmark fikk med seg fra Portugal.

- Jeg så bare andreomgangen mot Sverige i går, men det virket som de var ganske heldige der også. Jeg vet ikke om svenskene har gjort noe stort nummer ut av den scoringen som ble annullert for ballen over linja? spør Drillo.

Sebastian Larsson satte ballen i mål etter Zlatans forspill, men dommertrioen mente kula hadde vært over dødlinja før Barca-eleganten serverte den. Det nektet Zlatan for i etterkant.

Jevnt i Norden
Drillo mener også at styrkeforholdet i Norden er ganske jevnt for tiden.

- Selv om Danmark er klare, så sier ikke det at de holder et mye høyere nivå. Det er små marginer, og utfallet er langt fra gitt i kamper mellom noen av de tre, sier han.

Det kan vi kanskje også få se eksempler på utover høsten og vinteren, for Drillo utelukker ikke at det kan bli aktuelt å forhøre seg om naboene vil spille mot oss når privatkampene skal berammes - dersom han fortsatt leder laget.

- Jeg er innstilt på å spille kamp 14. november, sier Drillo.

Nederland best av alle
Sverige har fortsatt en liten mulighet til å kvalifisere seg for Sør-Afrika, men mye tyder på at Danmark blir eneste representant for Norden. Drillo ser imidlertid ikke danskene som favoritter i mesterskapet.

- Det er mange som kan vinne VM. England kan vinne, sier Drillo til Dagbladet på direkte spørsmål.

Men landslagssjefen mener vinneren av Norges kvalikgruppe er blant de største favorittene, selv om han før bortekampen mot Nederland mente kunne lære av Norge.

- Det Nederland gjorde da vi møtte dem der nede var meget imponerende. Det er noe av det beste jeg har vært med på å møte, relativt sett, min forrige periode inkludert, sier han.

- Det overrasket meg egentlig litt, men dessverre var de langt mer gjennombruddshissige da enn de var på Ullevaal. Ja, jeg vil si at det er det beste laget vi har møtt, sier Drillo.

NEDERLANd-SKRYT: Drillo mener Nederland i Rotterdam er det beste laget Norge har møtt under ham som sjef. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
NEDERLANd-SKRYT: Drillo mener Nederland i Rotterdam er det beste laget Norge har møtt under ham som sjef. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling