Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Danskene har null forståelse for fotball»

FORNEBU (Dagbladet): Resultatet er historie, Morten Olsen har som vanlig talt nedlatende, danskene er reist hjem og Nils Johan Semb har stått opp dagen derpå. Til enda mer dansk skittkasting. Klart gubben blir forbannet.

Dagbladets gjestespaltist Jesper Dahl Caruso, sportssjefen i Berlingske Tidende, ble i går enda en i rekken av dansker som påkalte den norske landslagssjefens irritasjon. Og det før frokost. Ja, for å si det som det var ble Nils Johan Semb forbannet. Ikke langsint, riktignok - bare spontant forbannet i noen sekunder på rad.

Over å ha blitt kalt for en fjellape enda en gang.

I sin gjestespalte i gårsdagens avis hyller Jesper Dahl Caruso Norges spillere. Han mener faktisk de er så gode at Norge absolutt burde være et av Europas fem beste landslag. Men så er det denne Nils Johan Semb, da - en mann Norges Fotballforbund bør skifte ut fortest mulig. Fordi gutter som Solskjær, Riise og Bakke og alle de øvrige elegante nordmennene «fortjener en fjellgaselle som trener - ikke en defensiv analytisk fjellape».

- Også det der er direkte ufint, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. Akkurat som han kvelden før mente Morten Olsens utspill på pressekonferansen etter kampen var lavmål for hva en landslagstrener bør si om motstanderen. Men det har gått opp for ham nå - danskene gir seg ikke.

Ikke på tørre møkka.

- De har null forståelse for fotball, sier Nils Johan Semb. - Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke gir seg med dette.

Glad, men helt rolig

Ellers var det en fin søndag. Man er jo alltid litt bedre til sinns etter en god kamp og et levelig resultat. Men sjøl om Nils Johan Semb var fornøyd og happy med tingenes tilstand lar han seg ikke lede ut på gledens glattis.

Fordi han ikke er typen.

- Sjansen for å gå til EM, sier du? Nei, vent til etter de to siste kampene i høst. Når vi har møtt Romania (B) og Bosnia (H) vil vi få et bedre bilde av hvordan det ser ut. Og rumenernes 3- 0-seier over Bosnia borte lørdag kveld var meget sterkt. Jeg tror gruppeseieren kommer til å stå mellom dem, danskene og oss.

Fram til Romania-kampen 12. oktober vil Nils Johan Semb følge utenlandsproffene meget nøye. Og drømmen hans er at flere av dem spiller seg til fast plass på sine respektive klubblag. For faktum er at bare fire av 11 startende nordmenn mot Danmark spilte fra start i sine respektive klubbers siste seriekamp.

Og en av dem spilte for Hønefoss!

- Jeg tenkte faktisk på det før kampstart, sier Nils Johan Semb. - Og det forteller en del om hva vi har å gå på. For sjøl de største stjernene våre - John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær - spiller ikke fast. Det viser hvor tøft det er.

Ingen utskiftninger

Troppen til Danmark-kampen vil være troppen neste gang også. Hvis det ikke dukker opp skader eller gledelige rapporter av «må med»- karakter. Men ut over Thomas Myhre på vei tilbake etter skade, Tore André Flo på jakt etter formen og Jan Derek Sørensen på jakt etter det ingen vil gi ham i Tyskland, nemlig spilletid, er det ifølge Semb ingen flere spillere å tenke på.

Fordi Erik Mykland og Ørjan Berg ikke vil.

Og:

Fordi resten av de som er prøvd ikke er gode nok.

- Når vi har fullt lag er vi gode, sier Semb. - Og med det mener jeg at vi ha med folk som Steffen Iversen, Ronny Johnsen, Eirik Bakke, Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riise hver eneste gang. Og så er det jo å håpe da at hver og en kan bli enda bedre gjennom matching i klubblagene. Uten at jeg kan påvirke det.

Fotball på TV og reising til England blir jobben for Semb de fire neste ukene. Han skal se Champions League-kamper og alt han kan få med seg på ball-øya. Og litt Tippeliga selvfølgelig, sjøl om det ikke blir prioritert.

- Det her hjemme har jeg kontroll på, sier han.

Alt det der ute kan han bare håpe på.

UFINT: I sin gjestespalte i gårsdagens Dagbladet skrev sportsjefen i Berlingske Tidende, Jesper Dahl Caruso, at gutter som Solskjær, Riise og Bakke «fortjener en fjellgaselle som trener - ikke en defensiv analytisk fjellape». Det synes Nils Johan Semb var direkte ufint.
NEDLATENDE: Danmarks landslagstrener Morten Olsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling