Danskene hyller Rosenborg

«En oppvisning i hva norsk fotball også kan være» skriver danskene etter RBK-seieren i går kveld.

Norsk fotball har aldri vært godt likt av danskene. Men i dag tar en samlet danske presse bølgen for at Rosenborg viser Danmark at det finnes et fotballiv utenfor Drillos' regelverk.

- For de aller mest inkarnerte Norges-hatere ble det snakk om en oppvisning i hva norsk fotball også kan være. Målsøkende, fantasifullt, utrolig godt organisert og med masse kjemping, skriver

B.T

s sportssjef Peter Brüchmann i dag.

Kommentatoren var imponert over at verken RBK og Brøndby ikke lot Champions League-millionene på spill ødelegge festaftenen.

- Drømmekamp er kanskje et stort ord, men innsatsen og innfallsvinkelen fra begge lag på Lerkendal var en hyllest til fotballen.

Ekstrabladet

skriver at Brøndby var heldige som ikke tapte mer enn 0-1, på tross av flere danske skudd i treverket.

- Det kan bli en omvendt kamp på Brøndby stadion, der Rosenborg skal forsvare sin 1-0-ledelse. Vi må ikke bli for optimistiske, for nordmennene er hurtige og farlige i kontringsspillet, sier trener Michael Laudrup.

Jyllandsposten

skriver i dag at RBK spesielt i første omgang var best:

- Intensitet, tempo og skarpt angrepsspill med innlegg fra kantene fra kampens begynnelse, var Rosenborgs oppskrift på suksess.

Til og med Brøndby-keeper Mogens Krogh var imponert.

- Kampen ble spilt helt på deres premisser. De satt mye på midtbanen. Ser man på antall sjanser var det rettferdig at de fikk et mål, sier han.

Erik Myggen Mykland så kampen på TV i København i går og er ikke i tvil:

- Rosenborgs seier var fullt fortjent. De styrte tross alt spillet i store deler av kampen, sier Myggen til B.T.

FC København-spilleren tror også RBK har et veldig godt utgangspunkt for å kvalifisere seg til Champions League etter returoppgjøret om 13 dager.

- Rosenborg har jo etter hvert rutine fra masse internasjonale kamper. De lar seg ikke skremme av noe som helt, sier Myggen.

(Dagbladet.no)

<B>TRØNDERJUBEL:</B> Harald Brattbakk har dunket inn 1-0 og feirer med Ørjan Berg.