Danskene latterliggjør Stabæks gymsal

- Skal stoppe kjeften på dem, sier Nannskog.

FØLER SEG HJEMME: Bare Odd Grenland og RBK kan matche Stabæks hjemmeform i Tippeligaen, og i morgen har danske FC København grunn til å frykte gymsalen på Fornebu de også, om man skal ta Daniel Nannskog og Stabæk-spillerne på ordet.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FØLER SEG HJEMME: Bare Odd Grenland og RBK kan matche Stabæks hjemmeform i Tippeligaen, og i morgen har danske FC København grunn til å frykte gymsalen på Fornebu de også, om man skal ta Daniel Nannskog og Stabæk-spillerne på ordet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Stabæk - FC København direkte i livestudio fra kl. 20.45 i morgen!

FORNEBU (Dagbladet.no): Danskene har ikke mye til overs for Stabæk-stadionet som venter FC København i returoppgjøret i Champions League-kvaliken i morgen kveld.

Telenor Arena er allerede døpt «gymnastiksalen» i danske medier, kunstgresset har blitt diskutert siden før møtet i Parken, og det males med brede sorte strøk når danskene skal beskrive forholdene inne i Bærum-storstua.

- Ikke bare er underlaget av kunstgress, men selve banen er også under tak. Ergo kommer kampen på onsdag til å bli spilt inne i en meget stor hall - og det skulle etter sigende være en lite artig opplevelse. Skulle det bli sparket en «høyder», så må den ikke være mer enn 33 meter høy, for da treffer den taket i hallen, skriver FCK på sine hjemmesider, tilsynelatende mindre bekymret for norske langballer enn danskene har for vane.

Danske TV2 Sporten har sjekket forholdene med Stabæks kvinnelags danskeimport Maiken Pape, og hun gir visst danskene grunn til å bekymre seg for mer enn takhøyde og underlag.

- Luftfuktigheten i hallen kan være riktig ille. Det er ingen sirkulasjon, og luften på varme dager kan bli helt kvelende. Vi spilte der i slutten av juli, og vi kunne nesten ikke trekke pusten. Det skal FCKs spillere være oppmerksomme på, sier Pape.

Stopper fort kjeften
Daniel Nannskog lar seg ikke underholde av danskenes latterliggjøring.

- Det er mange som forsøker å komme hit og være morsomme på vår bekostning, og slenge med leppa om «gymsalen», men da pleier vi vanligvis å stoppe kjeften på dem ved å gi gass fra første sekund, sier svensken til Dagbladet.

- Sist var det vel Sokolowski som kom med den «gymsalen» («Vi skal inn til Bærum for å spille litt futsal» journ.anm), og Viking dro herfra med 0-2 i sekken, så det er sånn det kan gå. Vi synes ikke at det er så vittig, sier Nannskog.

FCK-trener Ståle Solbakken får sin eneste trening med laget på Telenor Arena før morgendagens kamp i ettermiddag, og har i dansk presse uttalt at opplevelsen i kveld kan være med på å bestemme taktikken før oppgjøret mot Stabæk.

HATER KUNSTGRESS: FC Københavns Jesper Grønkjær scoret det første målet i Parken, men gleder seg ikke til møtet med kunstgresset. Til tross for at FCK trener på underlaget hele vinteren.
Foto: Keld Navntoft / SCANPIX
HATER KUNSTGRESS: FC Københavns Jesper Grønkjær scoret det første målet i Parken, men gleder seg ikke til møtet med kunstgresset. Til tross for at FCK trener på underlaget hele vinteren. Foto: Keld Navntoft / SCANPIX Vis mer

- I utgangspunktet forbereder vi oss som om det skulle vært hvilken som helst kamp, og så må vi evaluere etter å ha trent på banen. Jeg skal høre med spillerne hvordan opplevelsen er, og deretter skal jeg vurdere om det skal gjøres forandringer i taktikken, sier Solbakken.

Vil heller hit enn til Bulgaria
Bæringenes kaptein Morten Morisbak Skjønsberg synes ikke det er dumt at danskene bruker så mye energi på å diskutere forholdene på forhånd.

- Det er vel kanskje litt for å ta presset av sine egne skuldre, sier Skjønsberg til Dagbladet.

- Men det har jo vist seg å være en liten fordel for oss å spille her inne. Det tok tid å bli gode her, det er en tilvenningsprosess. Men vi ser jo at motstanderne våre i Tippeligaen eksempelvis har en tendens til å bli slitnere i andre omgang enn det vi blir, sier Stabæk-kapteinen.

På de sju siste hjemmekampene har bærumslaget en suveren målforskjell på 22-1, men trener Jan Jönsson tror også mye av danskenes bekymring handler om spill for galleriet.

- Det er dyktigheten som avgjør utpå der uansett. Det er ingen ulempe for oss, men heller ingen stor fordel. Jeg er ganske sikker på at FCK mye heller vil hit og spille enn til en humpete bane i Bulgaria, sier svensken.

FC København har forøvrig trent på Vålerengas kunstgressbane på Valle denne uka. Danskene leder 3-1 over Stabæk før morgendagens returmøte.

EN FORDEL: 
Stabæk-kaptein Morten M. Skjønsberg legger merke til at andre tippeligalag blir slitne i andreomgangene på Telenor Arena.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
EN FORDEL: Stabæk-kaptein Morten M. Skjønsberg legger merke til at andre tippeligalag blir slitne i andreomgangene på Telenor Arena. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer