Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danskene ler av Norge: - Kan bli for mye

- Jeg har faktisk begynt å kikke i spillerbussen om Norge har folk der også, sier Danmark-sjefen Jan Karlsson.

NABODUELL: 
Landslagssjef Roy Johansen og Mats Zuccarello er klar for derbyet mot Danmark i ettermiddag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NABODUELL: Landslagssjef Roy Johansen og Mats Zuccarello er klar for derbyet mot Danmark i ettermiddag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I langrenn gir rivaleriet mellom Norge og Sverige idretten en ekstra dimensjon og et attraktiv underholdnings- og spenningsmoment. Da har ofte den norske leiren, anført av Petter Northug, vært initiativtaker.

Ordkrig har det også vært i fotballdueller mellom Norge og Danmark, som alle de gangene hvor danskene har kalt nordmenn for fjeldaber. I tillegg ble Egil «Drillo» Olsen kåret til Danmarks mest upopulære mann i 2002.

Rivalisering og erting er det også foran dagens ishockeyduell i VM. Danskene har kanskje ikke like høy selvtillit i ishockey som i fotball, men kommer likevel med et stikk til den norske leiren.

Norske spioner Danmarks landslagssjef Jan Karlsson latterliggjør det faktum at danskene blir forfulgt av norske «spioner» foran dagens naboduell i ishockey-VM.

Norske representanter har sett samtlige av Danmarks treninger etter forrige helgs generalprøve mot Slovakia.

- Jeg har faktisk begynt å kikke i spillerbussen om Norge skulle ha folk der også, sier den danske landslagssjefen ifølge NTB.

- Kan bli for mye Han synes imidlertid det bare er morsomt at Roy Johansen og co. er så interesserte i det danske laget.

- Sånn er det. Selv er jeg litt gammeldags på den fronten. Man kan gi spillerne sine en viss mengde informasjon, men det kan også bli for mye. Hvis spillerne begynner å tenke ute på isen, går det for sakte, sier Karlsson.

KLAR FOR KAMP: De norske hockeygutta er klar for åpningskampen mot Danmark i årets ishockey-VM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KLAR FOR KAMP: De norske hockeygutta er klar for åpningskampen mot Danmark i årets ishockey-VM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Danskene svenske landslagssjef bryr seg ikke om hva Norge gjør. Det viktigste er hva danskenes profiler presterer. Ifølge dansk TV 2 spiller deres tre NHL-profiler Lars Eller, Nikolaj Ehlers og Jannik Hansen sammen i førsterekka.

- Når man spiller i NHL, kan man finne noen ekstra prosent her og der. Men samtidig har vi fire gode rekker. Det viktige er hva vi gjør. Det er det vi fokuserer på, sier Karlsson til dansk TV 2.

Derbyet mellom Norge og Danmark starter kl. 15.15 og sendes på MAX.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart