Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Danskene ler av oss

Per Fugelli mener Norge blir latterliggjort når øltestende landslagsspillere står øverst på dagsordenen.

Professoren i sosialmedisin fikk vinen i vrangstrupen da Dagbladet ringte ham i Paris og fortalte om de siste dagers store samtaleemne.

- Her sitter jeg og nyter livet i Frankrike, hvor nettopp dette med livsglede og mangfold gjør tilværelsen morsom. Derfor får jeg nesten en liten hjernerystelse når jeg hører at vi ikke er kommet lenger hjemme i Norge, sier Fugelli.

Han synes det er synd at folk bruker sitt engasjement på øltestende fotballspillere.

- I Danmark ville ikke en sånn sak fått så stor oppmerksomhet, for jeg tror de er mer rause og har et mer avslappet forhold til slike ting. Danskene ler nok av oss nå, sier Fugelli.

Han mener mange nordmenn er for puritanske, og at det er helt feil å framstille idrettsstjerner som glansbilder som verken nyter alkohol eller tobakk.

- Folk er ikke naut. De skjønner at også fotballspillere er vanlige mennesker som drikker og tuller og tøyser som alle oss andre, mener Fugelli.

Han har tidligere slått et slag mot den nye røykeloven, som han mener berøver folk en del av deres frihet. Professoren mener oppslaget ikke vil svekke norsk idretts anseelse.

- Snarere tvert imot. Jeg er for alt som bidrar til et mer ærlig samfunn, og slikt sett er saken med alkoholtestende spillere positiv. Jeg kunne nesten ønske meg at de tok seg en sigarett også, sier Per Fugelli.

VANTRO: Kritikken av de øltestende fotballspillerne vitner om manglende livsglede og mangfold, sier professor Per Fugelli. Han rister på hodet over norsk puritanisme.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media