BEDRE ENN FORVENTET: De danske håndballjentene, her ved Pernille Larsen (t.v) er bare en seier unna VM-semifinale. Foto: AFP/Yasuyoshi Chiba
BEDRE ENN FORVENTET: De danske håndballjentene, her ved Pernille Larsen (t.v) er bare en seier unna VM-semifinale. Foto: AFP/Yasuyoshi ChibaVis mer

Danskene lukter VM-medaljer

Dro til Brasil med håp om 7. plass.

De danske håndballjentene dro til VM med målsetting om sjuendeplass. Nå snakkes det om semifinaler.

For etter fem strake seirer har Danmark spilt seg i posisjon til å håpe på medaljer.

- Hvis vi lager en strek i sanden nå og ser etter, så skal vi ut mot Japan i åttedelsfinale og Angola i kvartfinalen. Da må kravet være semifinale, sier eksperten i Danmarks Radio Jakob Vestergaard.

Han tar det for gitt at de danske jentene slår Japan mandag kveld. Skjer det, venter Angola i kvartfinalen.

- Du får ingen på landslaget til å si det, for de vil helst ta en kamp om gangen. Men for oss andre er det en gyllen mulighet til å sette Danmark på det internasjonale håndballkartet igjen, sier Vestergaard.

Danskene slet med skader, men var heldig med gruppetrekningen samtidig som resultatene i andre grupper også har gått deres vei. I stedet for Montenegro venter eventuelt Angola.

- Det er ikke mange som snakker om Camilla Dalby og Rikke Skov her nede, fordi erstatterne har gjort det så godt, sier DR-eksperten.

(NTB-Ritzau)