Danskene mener Eggen er fotballens Fleksnes

Ler av RBK-treneren, men tror han ryker ut i kveld.

MARVE? Danskene har latt seg underholde av Rosenborg-trener Nils Arne Eggens herjinger i forbindelse med kvalikkampene mellom RBK og FCK.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
MARVE? Danskene har latt seg underholde av Rosenborg-trener Nils Arne Eggens herjinger i forbindelse med kvalikkampene mellom RBK og FCK. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

||| • I fotballstudio kl. 20.45: FC København - Rosenborg (1-2)

KØBENHAVN (Dagbladet): Danske aviser har merket seg at Nils Arne Eggen er morsom. Selv om de neppe forstår alle de mumlende småbemerkningene på trøndersk.

Men de danske journalistene registrerer at deres norske kolleger humrer eller brøler av latter halve tiden veterantreneren er i rommet.

Som da han la i vei på en utlegning om Leicester på fylla etter å ha bli spurt om Lecce og Lustig i går.

Den danske tabloiden B.T. har i  dag tittelen «Farvel Fleksnes» på sin sportsforside, sammen med seks bilder av Eggen i fri dressur på podiet i går kveld.

I mindre bokstaver på samme side: «I aften knuser FCK Nils Arne Eggens drøm om Champions League».

Men i går kveld koste altså danskene seg med Eggens små særegenheter:

«Han kommer litt for sent inn i presselokalet og gjør alle oppmerksom på sin tilstedeværelse ved å utstøte et høyt grynt.»

Eggen-engelsk De fikk nok ikke med seg at Nils Arnes «grynt» var en konstatering av at det manglet vann på bordet der han skulle sitte:

- Æ må jo ha no' å drekk, sa fotballens «Fleksnes».

B.T. har også referert hvordan Eggen, da han av UEFAs presseansvarlige fikk et «værsågod», som signal på at nå kunne han starte å snakke, bare bjeffet tilbake:

- Værsågod til hva?

Men så sprakk det liksom-strenge ansiktet hans opp i et smil, og han snakket i vei på klassisk Eggen-engelsk - «We have one goal up front ...» - og trakk selv på smilebåndet hvis han snublet i ett og annet ord, vel vitende om at han sjarmerte hele rommet i senk.

Cool Ståle B.T. setter Eggen opp mot hans norske motstander i kveld, Ståle Solbakken. De mener de norske trenerne på hver sin måte «eier hele lokalet når de gjør sin entre».

«Hos den kommende norske landslagstrener Ståle Solbakken er varemerkene en cool, fattet og karakterfast framtoning, som gir ham respekt hvor enn han setter sine ben,» skriver avisen.

Og også Solbakken var i form i Parken i går. Og den tilbakelente, rolige stilen til tross, framsto han tøff og offensiv.

Han fastslo blant annet at FCK var bedre trent enn Rosenborg:

- Jeg tror vi får se utover i kampen at vi tar over mer og mer. Blir det ekstraomganger, er jeg 110 prosent sikker på at vi vinner, sa Solbakken, og la til at de derfor egentlig ikke trengte å trene på straffekonk, slik han tidligere hadde bekreftet.

- Han leder vel nå Han avviste at Nils Arne Eggen kan gi FCK noen overraskelser i kveld.

- Ikke som han vet om selv, tror jeg. Men det er jo fortsatt tid igjen til å gjøre noe impulsivt. Det er kanskje det du kan ta Rosenborg på: Dersom du knebler plan A, er det langt til plan B, mente Ståle.

Og da spørsmålet om hvem som er Norges beste trener dukket opp, et spørsmål der Eggen nylig meldte seg inhabil, smilte Solbakken lurt.

- De siste kampene avgjør, så han leder vel nå ...

Seint i kveld får vi svaret på hvem som vinner trenerduellen etter to oppgjør. Følg kampen direkte på live.dagbladet.no klokka 20.45.

Faksimile: Sportsforsiden til danske B.T. i dag.
Faksimile: Sportsforsiden til danske B.T. i dag. Vis mer