MER ENN EN FJELDABE: Det er ikke ofte en norsk fotballspiller imponerer danskene. Erik Huseklepp (28) klarte det. Mot Sør-Afrika i morgen gjør han landslagscomeback etter et halvår i kulda. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MER ENN EN FJELDABE: Det er ikke ofte en norsk fotballspiller imponerer danskene. Erik Huseklepp (28) klarte det. Mot Sør-Afrika i morgen gjør han landslagscomeback etter et halvår i kulda. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Danskene mente Huseklepp burde spilt i europeisk toppklubb

Seinere samme år ble han vraket av Drillo. Nå gjør han landslagscomeback.


CAPE TOWN (Dagbladet): Erik Huseklepp la inn en ekstra løpeøkt i etterkant av den første landslagstreningen i sommervarme Cape Town. Bergenseren er endelig tilbake i Drillos tropp, riktignok uten at utenlandsproffene er aktuelle, men for Huseklepp er målet klart:

Han skal tilbake dit han var for to-tre år sesonger siden. Den gangen han skremte vannet av Norges motstandere.

Derfor var ikke løpeøkta tilfeldig: Han har trent bedre enn noen gang siden tippeligasesongen tok slutt i november.

- Jeg har alltid jobbet bra i desember, men jeg har jobbet ekstra bra nå, ja. Jeg er blidest når alt fungerer, sier Huseklepp.

- Jeg har hatt som mål å trene bra for å komme tilbake på det nivået jeg vet jeg kan være. Det både håper og tror jeg at jeg vil klare.

Skremte danskene
Drillo har tidligere utropt Huseklepp til landslagets bestemann i 2010-sesongen.

- Den danske landslagsledelsen sa det da vi traff dem i Thailand i fjor vinter: Av alle nordmenn var Erik Huseklepp den de hadde i særklasse mest problemer med å håndtere, sier assistenttrener Ola By Rise.

Dommen fra Danmarks landslagssjef Morten Olsen og hans medarbeidere baserte seg på de to kvalifiseringsmøtene Norge hadde med Danmark i 2010 og 2011. I tillegg hadde de sett Huseklepp prestere så godt i kamper mot annen motstand, at de brukte mesteparten av sitt defensive forarbeid på å demme opp for kantspilleren fra Bergen.

- De sa til oss at de ikke kunne forstå hvorfor «Huse» ikke spilte fast i en europeisk storklubb, forteller By Rise.
 
Huseklepp mistet det
Det er ikke ofte danskene skryter av norske «fjeldaber», selv ikke i lukkede rom, men de gjorde altså et unntak for bergenseren.

- «Huse» hadde flere veldig gode kamper. Mot Frankrike i 2010, for eksempel: Han kjørte rundt med den bakre fireren deres, han var på hugget, og brukte det han kan best. Han har gode finter, han har bra fart, og han jobber hardt, forteller Drillo.

- Svakheten hans, som han må jobbe med - og det vet han selv - er den defensive biten, fortsetter landslagssjefen.

- Men det som gjorde at han forsvant ut av landslaget, var at han mistet det der ekstra offensivt som han hadde en periode.

Slipper overgangssnakk
- Dette blir den første skikkelige oppkjøringen jeg har hatt på en god stund. Hvert overgangsvindu og hver oppkjøring så har jeg endt opp med å bytte klubb. Da blir det litt annerledes, sier Huseklepp selv.

- Greit å slippe det stresset med overgang nå?

- Ja, det er veldig greit.

INNBITT: Erik Huseklepp har brukt julepausen bedre enn noen gang. - Jeg håper og tror jeg klarer å komme tilbake på det nivået jeg var, sier han til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INNBITT: Erik Huseklepp har brukt julepausen bedre enn noen gang. - Jeg håper og tror jeg klarer å komme tilbake på det nivået jeg var, sier han til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer