- Danskene ser ned på oss

RBKs nye trener Åge Hareide tror danskene misliker norsk fotball.

- De har alltid sett ned på oss, sier den nye Rosenborg-treneren.

Onsdagens mesterligakvalik mot Brøndby blir svært spesiell for Hareide. Han trente klubben senest forrige sesong, men gikk av noen runder før slutt - selv om laget ledet eliteserien. Nå er han i Rosenborg, og han innrømmer at det blir en spesiell kamp mot gamleklubben.

- Klart det. Men slik er fotballen. Nå jobber jeg i Rosenborg, og da er det kun RBK som teller. Jeg unner Brøndby å gjøre det bra, men det kan jeg selvsagt ikke tenke onsdag sier Hareide til NTB.

Han bor fortsatt i København og overtar ikke for Nils Arne Eggen før ved årsskiftet. Men han begynte i klubben 1. august og blir en svært viktig brikke i oppladningen til Brøndby-kampene. Han kjenner klubben fra innsiden.

Hareide kjenner også Danmark og dansk presse godt. Romsdalingen ble aldri «godkjent» i dansk presse.

- Danskene har alltid sett litt ned på oss. Det er fortsatt mange fordommer til Norge og norsk fotball. I Danmark «spiller» de fotball, mens vi nordmenn «sparker» fotball, sier Hareide og ler.

Brøndbys nye trener Michael Laudrup har ikke fått noen drømmestart. Klubben har tapt to og vunnet en kamp.

- Det er tydelig at de prøver seg litt fram. Laudrup har jo innført et 3-4-3-system, sier Hareide, som var «spion» for RBK i Brøndbys to kamper mot Dinamo Tirana.

Han tror ikke styrkeforholdet mellom de to klubbene vil ha noe særlig å si i de to kvalikkampene.

- Her vinner den som er best akkurat de dagene kampene spilles. Dette er en «one-off-situation». Mesterligaen kan ikke sammenlignes med hjemlig serie. Her er det cup, og da er det den som har dagen som vinner, sier Hareide.

På tribunen på Lerkendal i går satt John «Faxe» Jensen. Den tidligere danske landslagsstjernen med fortid i Arsenal er Michael Laudrups assistenttrener og var sendt til Trondheim for å forberede onsdagens mesterligakvalik.

Han så et RBK-lag som langt fra imponerte, men likevel var Faxe rimelig imponert over det han fikk se, skriver Adresseavisen.

- Jeg fikk sett nok til å få bekreftet at Rosenborg er et godt lag. Det blir ingen enkel jobb for oss å nå mesterligaen. Rosenborg er favoritt slik jeg ser det, sa Faxe etter at RBK hadde slått Bryne 3-2.

- Det er en fordel for oss å ha returkampen hjemme i København. Men vi akter ikke å gå på banen å spille defensivt her på Lerkendal. Vi går på banen for å vinne alle kamper. Det gjør vi også onsdag. Men vi vet det blir vanskelig, sa han.

(NTB)