Danskene sier nei til Messi og Gerrard

Vil ikke ha storkampen i Parken.

ELLERS TAKK: Danskene hadde mulighet til å få stormøtet mellom Argentina og England i sin egen storstue. Men takket nei. Foto: REUTERS/Fadi Al-Assaad
ELLERS TAKK: Danskene hadde mulighet til å få stormøtet mellom Argentina og England i sin egen storstue. Men takket nei. Foto: REUTERS/Fadi Al-AssaadVis mer

Fotballstormaktene Argentina og England ønsker et møte i Parken i februar.

- Nei, lyder svaret fra Det danske fotballforbundet (DBU).

Det betyr at danske fotballfans må se langt etter magikeren Lionel Messi og de andre store stjernenes planlagte inntog i København, ifølge sporten.dk.

Grunnen er at 9. februar er en internasjonal landskampdato, og danskene ønsker ikke at et slikt gigantmøte skal ta glansen bort fra eget landslag. Dette til tross for at Danmark ennå ikke har planlagt en egen kamp samme kveld.

- Vi vil ikke se vårt nasjonalstadion bli brukt til å avholde landskamp mellom to andre land enn Danmark på en FIFA-dato hvor Danmark selv kan spille. Vi markedsfører Danmarks landslag og vil ikke konkurrere med andre landslag i Danmark, lyder forklaringen fra generalsekretær Jim Stjerne Hansen i DBU.

Argentina og England hadde ønsket Parken som kampstadion fordi gressmatten etter hvert har fått et bra rykte og at stadionet dessuten kan både overdekkes og oppvarmes. Men den gang ei, ser det altså ut til.

(NTB)