AVKLEDD: Henrik Møllgaard (bak) er ikke spesielt fornøyd med den danske innsatsen i seksmålstapet mot Norge og Magnus Gullerud i går. Om to måneder skal Danmark forsvare EM-tittelen på hjemmebane. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
AVKLEDD: Henrik Møllgaard (bak) er ikke spesielt fornøyd med den danske innsatsen i seksmålstapet mot Norge og Magnus Gullerud i går. Om to måneder skal Danmark forsvare EM-tittelen på hjemmebane. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Danskene skammer seg etter tapet mot Norge

«... et lag ingen tror kommer blant de åtte beste i EM.»

(Dagbladet): Danmark er vertsnasjon for herrenes håndball-EM i januar. De regjerende mesterne gikk imidlertid på en stygg smell mot Norge i Telenor Arena i går.

For selv om Bring Cup kun er en treningsturnering, er danskene lite stolte av å bli herjet med av en norsk 18-åring og å tape med seks mål mot et lag de hadde slått i de sju siste møtene.

- Vi er skuffet over at vi ikke kan manne oss mer opp og vise karakter. Det er ingen som ønsker å stå her i en dødssyk hall i Norge og tape for et lag som ingen tror kommer blant de åtte beste i EM. Det var ikke det siste inntrykket vi ønsket å etterlate, sier Møllgaard til BT.

- Jeg forstår godt om det sitter folk der hjemme og er urolige, sier han.

- Ikke realistisk Norges trener Robert Hedin er enig i Møllgaards vurdering.

- At vi skulle havne blant de åtte beste i EM er ikke realistisk, sier svensken til Dagbladet.

For selv om han mener Norge vant fullt fortjent mot Danmark i går, har ikke Hedin endret målsetning foran mesterskapet i januar.

- Vi har et veldig ungt lag. Det er en kjempeprestasjon om vi kommer videre fra gruppa, sier han.

- Rumpa i klaskehøyde Danskene ledet med tre mål til pause, men ble altså slått med hele ni mål av Norge i andre omgang i går.

Møllgaard forklarer den danske kollapsen med at de mangler en lederskikkelse på banen.

- Det duger ikke at det er sju meninger ute på banen når det drar seg til. Det er én som skal bestemme i sånne situasjoner. Og så må han legge rumpa i klaskehøyde hvis det ikke fungerer. I andre omgang i dag var det sju som ville bestemme hver for seg, mener den danske forsvarskjempen.

Til tross for tapet mot Norge, vant danskene firenasjonersturneringen etter seirer mot Frankrike og Kroatia på fredag og lørdag.