«DET SVAKESTE LEDD»: Den danske avisa B.T. mener John Arne Riise er Norges svakeste ledd, og begrunner det i at venstrebacken har vært direkte involvert i tre av fire norske baklengsmål i kvaliken.Foto: Erlend Aas / Scanpix
«DET SVAKESTE LEDD»: Den danske avisa B.T. mener John Arne Riise er Norges svakeste ledd, og begrunner det i at venstrebacken har vært direkte involvert i tre av fire norske baklengsmål i kvaliken.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Danskene stempler Riise som «svingdør»

Pekes ut som Norges svakeste ledd.

Danskene mener John Arne Riise og Norge driver taktisk spill. Og Morten Olsen bekymrer seg ikke over om England-proffen blir spilleklar. De mener storebror Riise er det svake punkt.

«SVINGDØR», skrevet med store bokstaver er inngangsordet i B.T.-saken om det de mener er Norges svake ledd, nemlig venstreback John Arne Riise. De har en dobbeltside om de fire baklengsmålene Drillos mannskap har i EM-kvalifiseringen, og hvor rødluggen har vært involvert i tre av dem.

- Og han (Riise) er vi helt klar over når det gjelder styrker og svakheter. Spesielt det siste, sier landslagssjef Morten Olsen til B.T.

Avisen lister opp baklengsmålene mot Island i Reykjavik, mot Kypros i Larnaka og det mot Portugal i Lisboa. Alle tre er kommet på bortebane, hvilket danskene tydelig tror kan skje igjen i Parken, København tirsdag kveld.

«Mønstret er det samme når hans svakheter utfordres - en kant runder ham eller slår et innlegg flatt inn i feltet vekk fra de tårnhøye norske stopperne», skriver tabloidavisen.

Morten Olsen antyder at Fulham-spilleren bare er blitt spart.

De fem siste landskampene mellom Norge og Danmark har gitt to norske seirer (i vennskapskamper), to uavgjort (kvalik) og én dansk seier (kvalik).

Så gjenstår det å se om danskene møter seg selv i døren og Riise får revansj for det danske målet som ødela EM-drømmen i 2003. Det målet for åtte år siden står fram som et av de største sportslige nedturene for Riise.

Overfor Ekstra Bladet innrømmer den tidligere Liverpool-backen at Jesper Grønkjærs seiersmål var hans feil.

(NTB)