Danskene tror Norge vinner VM

Danske håndballprofiler tror at Norge vinner håndball-VM for kvinner i Kroatia.

Nyhetsbyrået Ritzau har stilt spørsmål om VM til fem kjente håndballnavn. Tre av dem utpeker uten videre Norge til verdensmester, en tror det står mellom Norge og Russland, en tipper Serbia eller Norge.

VMs forgrunnsfigur blir derimot ikke norsk, skal vi tro de fem danskene. Fire av dem trekker fram serbiske Bojana Petrovic, som til daglig spiller for Slagelse. Lasse Boesen, som spiller for San Antonio og Danmarks landslag, tror derimot på Gro Hammerseng.

Lasse Boesen, Joachim Boldsen (playmaker i Flensburg og på landslaget) og Ditte Andersen (GOG og landslaget, for tiden skadd) tror alle at Norge vinner VM.

Janne Kolling, som har vunnet EM, VM og OL med Danmarks kvinnelandslag, utpeker Norge og Russland til gullkandidater.

Morten Soubak, som trener FC Københavns eliteserielag for kvinner, er den eneste som sier at han ikke tror Norge vinner.

- Norge bør vinne VM, for de har det beste laget og de beste keeperne, men de har ikke slått til i de siste mesterskapene. Derfor tror jeg på Serbia og Montenegro, som har best fysikk av alle, sier han.

Forventningene til det danske laget er ikke store. Alle tror at Danmark klarer å gå videre fra gruppespillet, men frykter at det neppe bærer særlig lenger.

(NTB-Ritzau)