Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danskene utslått av VM etter scoring i siste sekund

Senket av Spania.

VINNERMÅLET: Spanias  Joan Canellas setter inn vinnermålet i VM-kvartfinalen mot Danmark. Foto: epa/Srdjan Suki
VINNERMÅLET: Spanias Joan Canellas setter inn vinnermålet i VM-kvartfinalen mot Danmark. Foto: epa/Srdjan Suki Vis mer

Danmarks håndballherrer var nær revansj for finaletapet mot Spania i VM for to år siden, men onsdagens kvartfinale i Qatar endte med et knepent 24-25-tap.

Etter en jevn kamp som sto uavgjort halvveis, var det til slutt spanske Joan Canellas som ble den største helten. Han hamret ballen via gulvet og i mål i kampens aller siste sekund.

Da hadde spanjolene nettopp tatt timeout etter at Mads Larsen hadde utlignet for Danmark med 24 sekunder igjen på klokka. Men idet de fleste var innstilt på ekstraomganger, utløste Canellas spanske jubelscener.

- Vi spilte ikke vårt optimale spill. Det er «pisseergerlig», sa Danmark-keeper Nicklas Landin kort etter at sluttsignalet gikk.

Kampen ble langt fra noen kopi av forrige VM-finale, der spanjolene spilte ut danskene og vant hele 35-19. Onsdag skiftet lagene på å være i føringen, og de fulgte hverandre tett oppgjøret gjennom.

Spansk flyt På det meste skilte det to mål mellom lagene. Spania var hvassest mot slutten etter at Danmark først hadde tatt kommandoen i annen omgang.

Uansett var det klart at én av håndballstormaktene måtte takke for seg allerede i kvartfinalen. Mens Spania går til semifinale mot 2011-mesteren Frankrike, må danskene gjennom to plasseringskamper før de vender hjem.

- Vi brant for mange sjanser, særlig i annen omgang. Det var som om de fikk ballene inn uansett. De hadde tingene med seg i dag, det hadde ikke vi, mente Rasmus Lauge Schmidt, som selv kun scoret ett mål.

I den andre semifinalen møtes Polen og vertsnasjonen Qatar.

(NTB)