Danskene vil at Riis fortsetter

Men stoler ikke på han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I slutten av mai innrømmet Bjarne Riis at han var dopet i seks års tid. Dopinginnrømmelsene til tross, Riis er fortsatt populær i Danmark.

I dag er Tour de France-vinneren fra 1996 sjef for profflaget CSC, men de færreste tror laget er dopfritt. Kun fire av ti dansker tror laget ikke doper seg, skriver danske Berlingske Tidende. I tillegg tror syv av ti at Riis lyver, og at han vet noe om Ivan Basso og Tyler Hamiltons dopbruk.

Likevel mener danskene at Riis bør bli i sykkelsporten. 80 prosent av de spurte mener Riis fortsette, på tross av at flere ber dansken forlate sykkelsporten etter dopinnrømmelsene.

- Folk tror på Bjarne. Det er en måte å akseptere vårt eget hykleri på. Uten sammenligning for øvrig er det litt som med prostitusjon. Ingen vil at det er i orden, men vi aksepterer at det er en del av verden slik den bare er, sier sosiolog Henrik Dahl til Berlinske Tidende.

HAR IKKE TILLIT: Kun fire av ti tror Bjarne Riis\' profflag er dopfritt i dag. Likevel vil danskene at han skal fortsette i sykkelsporten. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet
HAR IKKE TILLIT: Kun fire av ti tror Bjarne Riis\' profflag er dopfritt i dag. Likevel vil danskene at han skal fortsette i sykkelsporten. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer