Danskene vil straffe Rio hardere

Danmarks kulturminister Brian Mikkelsen vil gå til Idrettens voldgiftsrett (CAS) for å skjerpe dopingstraffen mot Rio Ferdinand.

Mikkelsen, som er styremedlem i Verdens antidopingbyrå (WADA), er ikke fornøyd med straffen på åtte måneder som Manchester Uniteds engelske landslagsforsvarer er ilagt for å ha uteblitt fra en dopingprøve.

- Jeg vil kontakte mine kolleger i WADA-styret og be om at Ferdinand-saken ankes inn for CAS dersom straffen på åtte måneder blir endelig. Jeg mener det er en god prøvesak å føre, og målet er selvsagt å få utelukkelsen økt til to år, sier Mikkelsen.

Ferdinand ble 23. september innkalt til dopingtest, men han møtte aldri opp. Selv hevder han at han glemte det. I dopingreglementet er det å unnlate å møte til prøve jevngodt med å avgi en positiv prøve. 19. desember ble Ferdinand dømt til åtte måneders utelukkelse.

- For mild

- Dommen er ikke tilfredsstillende. Den er ganske enkelt for mild. Selvsagt skal de samme regler gjelde i fotball som i andre idretter, og derfor må Ferdinand ha to års karantene. Jeg er helt enig med WADA-formann Dick Pound som har sagt at dommen er utilfredsstillende mild, sier Mikkelsen.

Ledelsen i Manchester United har tidligere sagt at straffen er altfor streng og at den vil bli anket. Ifølge Daily Mail er det likevel sannsynlig at Ferdinand avstår fra anke for å bli ferdig med saken.

Mikkelsens utspill betyr at det ikke er så enkelt.

WADA har lenge vært på kollisjonskurs med fotballen i spørsmål om dopingstraffers lengde.

Symptomatisk

- Denne saken er symptomatisk for problemene vi har hatt med FIFA. Jeg mener at FIFA-president Sepp Blatter er på rett vei, men vi har to saker med ungdomslandslagsspillere som viser problemene med å få en universell straffelengde, sier Mikkelsen.

Han viser til egyptiske Amir Azmy og tyske Alexander Walke som etter U20-VM i De forente arabiske emirater ble ilagt henholdsvis 14 og 7 måneders utelukkelse for dopingforseelser.

- Begge skulle vært utelukket i to år, og det samme bør gjelde Rio Ferdinand, alle hans unnskyldninger til tross, sier Mikkelsen.