<strong>FORBANNET:</strong> Morten Olsen ga det glatte lag til de danske spillerne etter tapet mot Portugal. Særlig Christian Eriksen mente han var langt under det nivået som bør kunne forventes av en slik spiller. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
FORBANNET: Morten Olsen ga det glatte lag til de danske spillerne etter tapet mot Portugal. Særlig Christian Eriksen mente han var langt under det nivået som bør kunne forventes av en slik spiller. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer

Danskenes landslagssjef henger ut egen spiller

Gir Eriksen store deler av skylda for Portugal-tapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tottenham-spiller Christian Eriksen ble kritisert i meget tøffe ordelag av landslagssjef Morten Olsen dagen eter Danmarks 0-1-tap for Portugal i EM-kvalifiseringen.

Olsen brukte en betydelig del av sitt evalueringsmøte dagen derpå til å snakke om Eriksen - og alt han savnet fra sin midtbanestjerne.

- Etter så mange landskamper, skal han kunne ta tak i ballen og være med på å styre kampen. Det har han ikke klart. Derfor må vi klandre ham. Han må kunne tåle den kritikken, og det gjør han også, sa Olsen.

UNDER PARI Christian Eriksen får kritikk av sjefen etter den middelmådige innsatsen mot Portugal. Her i duell med Tiago Mendes.  EPA/JENS NOERGAARD LARSEN
UNDER PARI Christian Eriksen får kritikk av sjefen etter den middelmådige innsatsen mot Portugal. Her i duell med Tiago Mendes. EPA/JENS NOERGAARD LARSEN Vis mer

- Det er en brutal verden, ellers må du spille på et annet nivå. Det handler ikke om Ajax lenger, det er ikke utvikling, tilføyde landslagssjefen.

Stygg feil Olsen påpekte blant annet at Tottenham-spilleren innledet andre omgang ved å spille ballen rett til Cristiano Ronaldo. Feilen kunne potensielt resultert i en meget farlig sjanse.

- Det er noe man må kunne kritisere en spiller som Christian Eriksen for. Sånn må det være, sa landslagssjefen.

- Hadde det skjedd med en spiller på et lavere nivå, kunne man si at han ikke hadde nivået inne. Men Christian Eriksen kan ikke gjøre sånne feil. Det må man være hard og si til ham. Og han vet det godt, tordnet Olsen videre.

Skapte målsjanse Danmark står med fire poeng på tre kamper i EM-kvalifiseringer så langt. Et av lagets hovedproblemer har vært å skape sjanser. Sjefen selv går langt i å antyde at Eriksen må ta deler av skylda for det.

- Bunnivået må være høyere. Det er ikke nok å levere én eller to fine detaljer. Han skal være med å styre kampen. Blant annet derfor kommer vi ikke til sjanser, sier Olsen.

I rettferdighetens navn skal det sies at Eriksen bidro til å skape Danmarks største sjanse mot Portugal tirsdag. Den endte med at Michael Krohn-Dehli satte ballen i stolpen. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer