Danskenes landslagssjef henger ut egen spiller

Gir Eriksen store deler av skylda for Portugal-tapet.

FORBANNET: Morten Olsen ga det glatte lag til de danske spillerne etter tapet mot Portugal. Særlig Christian Eriksen mente han var langt under det nivået som bør kunne forventes av en slik spiller. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
FORBANNET: Morten Olsen ga det glatte lag til de danske spillerne etter tapet mot Portugal. Særlig Christian Eriksen mente han var langt under det nivået som bør kunne forventes av en slik spiller. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tottenham-spiller Christian Eriksen ble kritisert i meget tøffe ordelag av landslagssjef Morten Olsen dagen eter Danmarks 0-1-tap for Portugal i EM-kvalifiseringen.

Olsen brukte en betydelig del av sitt evalueringsmøte dagen derpå til å snakke om Eriksen - og alt han savnet fra sin midtbanestjerne.

- Etter så mange landskamper, skal han kunne ta tak i ballen og være med på å styre kampen. Det har han ikke klart. Derfor må vi klandre ham. Han må kunne tåle den kritikken, og det gjør han også, sa Olsen.

- Det er en brutal verden, ellers må du spille på et annet nivå. Det handler ikke om Ajax lenger, det er ikke utvikling, tilføyde landslagssjefen.

Stygg feil Olsen påpekte blant annet at Tottenham-spilleren innledet andre omgang ved å spille ballen rett til Cristiano Ronaldo. Feilen kunne potensielt resultert i en meget farlig sjanse.

- Det er noe man må kunne kritisere en spiller som Christian Eriksen for. Sånn må det være, sa landslagssjefen.

- Hadde det skjedd med en spiller på et lavere nivå, kunne man si at han ikke hadde nivået inne. Men Christian Eriksen kan ikke gjøre sånne feil. Det må man være hard og si til ham. Og han vet det godt, tordnet Olsen videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer