Danskenes tennisyndling møter Sjarapova

Caroline Wozniacki enkelt til åttedelsfinale i US Open.

KAN VENTE SEG TØFFERE MOTSTAND: Caroline Wozniacki fikk enkelt spill mot taiwanske Chan Yung-Jan i 16-delsfinalen og vant med suverene 6-1, 6-0. Nå venter tøffere motstand i Maria Sjarapova, som ikke lot amerikanske Beatrice Capra vinne et eneste game i sin kamp. Foto: SCANPIX/Al Bello/Getty Images/AFP
KAN VENTE SEG TØFFERE MOTSTAND: Caroline Wozniacki fikk enkelt spill mot taiwanske Chan Yung-Jan i 16-delsfinalen og vant med suverene 6-1, 6-0. Nå venter tøffere motstand i Maria Sjarapova, som ikke lot amerikanske Beatrice Capra vinne et eneste game i sin kamp. Foto: SCANPIX/Al Bello/Getty Images/AFPVis mer

||| Den danske verdenstoeren Caroline Wozniacki møter 17.-rangerte Maria Sjarapova i åttedelsfinalen i US Open i Tennis. Begge sikret seg solide seire i 16-delsfinalene lørdag.

Wozniacki utklasset Chan Yung-Jan med settsifrene 6-1, 6-0 i sin 16-delsfinale. Wozniacki, som er førsteseedet til turneringen, brukte bare 73 minutter på å feie sin taiwanske motstander av banen.

Enda mer suveren var Maria Sjarapova i sin kamp mot amerikanske Beatrice Capra. Russiske Sharapova vant enkelt 6-0, 6-0 mot den useedede tenåringen, og er klar for åttedelsfinalen mot danskenes tennishåp.

Sjarapova vant US Open i 2006, men er full av respekt for Wozniacki før duellen.

- Hun spiller sannsynligvis den beste tennisen hun noen gang har gjort om dagen. Hun spilte finale her i fjor, så hun kjenner banen godt. Det blir tøft, men jeg gleder meg, sa 16.-seedede Sjarapova.

Også Kaia Kanepi fra Estland tok seg videre fra 16-delsfinalen lørdag. Hun slo overraskende verdensfemmer Jelena Jankovic (Serbia) 6-2, 7-6 i sett. Hun møter vinneren av kampen mellom Patty Schnyder og Yanina Wickmayer i åttedelsfinalen.

Söderling i vinden
I herreklassen er også verdensfemmer Robin Söderling klar for åttedelsfinale etter å ha slått nederlandske Thiemo de Bakker i tre strake sett lørdag.

Svensken klarte seg greit med 6-2, 6-3, 6-3 over det nederlandske tennishåpet i 16-delsfinalen. De Bakker tapte umiddelbart serven og klarte aldri å få jevnhet og tyngde i slagene mot 5.-seedede Söderling.

— Det var vanskelige forhold med kastvinder, og jeg måtte bare gjøre det beste ut av det. Jeg forsøkte å ikke gå så nære linjene og å spille litt mindre aggressivt, sa Söderling.

Söderling møter spanske Albert Montanés i åttedelsfinalen mandag. Han slo Kei Nishikori 6-2 i det første settet lørdag, og japaneren ga seg på 1-2 i det andre settet.

Söderling kjenner spanjolen godt fra før. Det har møttes tre ganger, alle i Grand Slam-turneringer, og alle matchene har endt med svensk seier. Om Söderling slår Montanes igjen, venter trolig verdenstoer Roger Federer i kvartfinalen.

— Alle har sagt til meg etter trekningen at jeg møter Roger i en kvartfinale. Jeg er 5.-seedet, så jeg visste at jeg skulle møte en av de fire beste i en kvartfinale. Men først må han vinne to kamper til, og jeg ytterligere én, sa Söderling.

Også Gaël Monfils tok seg videre til åttedelsfinale i US Open lørdag. Han slo Janko Tipsarevic fra Serbia i en firesetter, som til slutt endte 7-6, 6-7, 6-2, 6-4 til franske Monfils.

(NTB)