- Danskenes venstreside er generelt svak

Semb fyrer opp stemingen før landskampen.

IKKE IMPONERT:: Nils Johan Semb har sett bedre utgaver av Danmark enn de som gjester Norge i neste uke. Foto: Hans A. Vedlog
IKKE IMPONERT:: Nils Johan Semb har sett bedre utgaver av Danmark enn de som gjester Norge i neste uke. Foto: Hans A. VedlogVis mer

(Dagbladet):Tidligere denne uka ble landslagstroppene offentliggjort. Og nå kommer toppfotballsjef Nils Johan Semb med et stikk til danskene halvannen uke før «Slaget om Norden».

Den norske venstresiden med John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen vært med å prege norsk landslagsfotball i en årrekke.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er derimot langt fra imponert over danskenes svar på Riise og Gamst.

- Svakt defensivt - Det er helt klart svakheter i det danske laget. Defensivt halter de, og de bærer preg av en klar mangel på en venstreback. Venstresiden er generelt svak, sier Semb til sporten.dk.

I danskenes privatlandskamp mot England 9. februar startet Simon Poulsen som venstreback. Han er ikke med i troppen som møter Norge.

Av forsvarsspillere i det danske laget finner vi Mathias Zanka Jørgensen (FCK), Daniel Agger (Liverpool), Daniel Wass (Brøndby), Lars Jacobsen (West Ham) og Simon Kjær (Wolfsburg).

- Det danske laget er i høyeste grad overkommelig. Det er kanskje en av de svakeste utgavene vi har sett på mange år, sier Semb.

Flere profiler før Norge leder kvalifiseringen to poeng foran Portugal og tre poeng foran Danmark. Semb mener tidligere danske årganger er langt sterkere enn de som gjester Ullevaal 26. mars.

MANGLER:  Danske Simon Poulsen (t.v.) var venstreback i generalprøven mot England. Han er ikke med i troppen mot Norge. Her mot Dirk Kuyt og Nederland i VM.  Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix.
MANGLER: Danske Simon Poulsen (t.v.) var venstreback i generalprøven mot England. Han er ikke med i troppen mot Norge. Her mot Dirk Kuyt og Nederland i VM. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix. Vis mer

- Spesielt VM-laget fra 1986 og EM-vinnerne fra 1992 var fantastiske, sier han.

Semb har selv møtt Danmark da han satt i den norske trenerstolen (1998-2003). I EM-kvalifiseringen i 2002 og 2003 spilte Norge uavgjort 2-2 og tapte 1-0.

- Da vi møtte dem i 2002 og 2003 var det mange profiler. Blant annet Rene Henriksen, Thomas Helveg, Ebbe Sand og Jon Dahl Tomasson. I dag har Danmark et helt OK lag, men uten store profiler, forteller han.

BEDRE: John Arne Riise er en nøkkelspiller i sin backposisjon. Semb mener venstresiden til Danmark er deres svake punkt. Foto: Erlend Aas, Scanpix
BEDRE: John Arne Riise er en nøkkelspiller i sin backposisjon. Semb mener venstresiden til Danmark er deres svake punkt. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer