Danskenes verdensener slått ut i semifinalen

Fortsatt ingen Grand Slam-tittel for Caroline Wozniacki.

TAKK FOR FØLGET: Kinesiske Li Na blir ifølge NTB den første asiatiske Grand Slam-finalist etter semifinaleseieren over danske Caroline Wozniacki i Australia.Foto: SCANPIX/AP/Rob Griffith
TAKK FOR FØLGET: Kinesiske Li Na blir ifølge NTB den første asiatiske Grand Slam-finalist etter semifinaleseieren over danske Caroline Wozniacki i Australia.Foto: SCANPIX/AP/Rob GriffithVis mer

Grand Slam-suksessen lar vente på seg for Caroline Wozniacki (20). Den danske verdenseneren står fortsatt uten en tittel i de fire store turneringene.

Flere kritikere mener Wozniacki ikke har gjort seg fortjent til posisjonen på toppen av verdensrankingen for kvinner siden hun ennå ikke har vunnet en Grand Slam-turnering.

I Australian Open håpet den danske tennisyndlingen at hun skulle gå til topps i en majorturnering for første gang, men torsdag måtte hun se seg slått av kinesiske Li Na i semifinalen.

Vendepunkt Li vant 3-6, 7-5, 6-3. Kineseren fikk en dårlig start på kampen og gjorde flere feil mot sin danske motstander. Men i andre sett misbrukte Wozniacki en matchball på stillingen 5-4, og det ble vendepunktet i kampen.

Da hun ble spurt om hva som inspirerte henne til ikke å gi opp, svarte Li raskt:

- Prispengene!

- Jeg var selvfølgelig nervøs før semifinalen, og jeg hadde ikke en god kveld i går. Mannen min snorker, og jeg våknet hver time, smilte 28-åringen.

Li ble den første asiatiske kvinnen som er klar for finale i en Grand Slam-turnering.

- Jeg er så glad for at jeg er den første kinesiske spilleren som kommer til finale, sa Li.

Sterk Clijsters I lørdagens finale venter en ny utfordring for Li. Kim Clijsters stormet til finale da hun knuste Vera Zvonareva 6-3, 6-3.

Belgieren, som er tredjeseedet i turneringen, brukte kun én time og 13 minutter på å slå sin russiske motstander. Clijsters er klar for sin andre finale i Australian Open. I 2004 tapte hun for Justin Henin-Hardenne.

- Jeg løftet spillet mitt sammenlignet med i mine andre kamper. Jeg har spilt i mange store kamper, og du lærer mye av dem. Jeg bare fortsetter å kjempe og prøver å være den siste som står igjen, sa Clijsters.

(NTB)