DISKET: Danske Rene Holten Poulsen håper å kvalifisere seg til OL i Rio både i K1 og K2 i padling, men drømmen om OL-gull sammen med Nils Boe kan ryke etter at de ble disket på K2 1000 meter i VM i dag. Nå er OL-kvalifiseringen neste år siste sjanse for dem som lag. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB Scanpix
DISKET: Danske Rene Holten Poulsen håper å kvalifisere seg til OL i Rio både i K1 og K2 i padling, men drømmen om OL-gull sammen med Nils Boe kan ryke etter at de ble disket på K2 1000 meter i VM i dag. Nå er OL-kvalifiseringen neste år siste sjanse for dem som lag. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB ScanpixVis mer

Dansker kan miste OL-plass etter flause i kajakk-VM

Tjuvstartet.

René Holten Poulsen og Nils Boe er danske OL-håp i padling, men Rio-billetten henger i en tynn tråd etter at duoen ble disket for tjuvstart i VM torsdag.

Annen gang den danske båten var for tidlig ut i forsøksheatet på K2 1000 meter ble den diskvalifisert, og dermed røk håpet om å sikre OL-billett med topp seks-plassering i verdensmesterskapet i Milano.

Danskene valgte å legge inn protest mot diskvalifikasjonen.

- Vi mener at det burde vært gitt flere advarsler. Den ene gangen var minst tre båter for tidlig ute. Derfor burde flere båter vært diskvalifisert, sier sportssjef Bo Vestergaard i Danmarks padleforbund.

Særlig håp om å få diskvalifikasjonen omgjort er det ikke.

- Dette er selvfølgelig en kjempeskuffelse, ikke minst for René og Nils. De er veldig lei seg, sier Vestergaard.

Duoen har fortsatt en liten sjanse til å kvalifisere seg til OL. I mai neste år skal den siste OL-billetten i klassen deles ut i verdenscupregattaen i Duisburg.

Poulsen er regjerende verdensmester i K1 500 meter. I VM stiller han i K1 både på 500, 1000 og 5000 meter.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram