Dåp for Ole Gunnar og Siljes Noah

GRIP (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær fikk høre teksten om den bortkomne sønn da han og samboer Silje i går døpte sin en måned gamle sønn Noah.

Selv er Manchester Uniteds goalgetter på ingen måte bortkommen. Kristiansunds store sønn benyttet anledningen og sommerferien til barndåp på hjemmebane. Dåpsseremonien fant sted i Grip stavkirke på den knøttlille øya utenfor Kristiansund.

Den eneste som var litt bortkommen, var vesle Noah, som tok seg en lur før kapellan Lars Ove Skrede helte dåpsvann over hodet hans.

- Her er det en som tar det med knusende ro, bemerket presten ved selve dåpshandlingen for Noah. Men under den korte prekenen kom det lyder fra Noah som fikk presten til å utbryte:

- Det er flere som skal bli predikanter her.

Tilfeldig eller ikke, men også Siljes søster Tonje, kom med en liten gutt til dåpen samtidig. Tonjes og Sverres sønn, Mats, er fire måneder eldre enn Noah.

Døpt i samme kirke

Stavkirka fra middelalderen har en spesiell betydning for søstrene Silje og Tonje, som begge er døpt der. Både faren og besterfaren deres var los på øya som for første gang i sommer viste seg fra sin beste værside. Det ble ikke bare skjær av sol, men full sol med Manchester United-stjernen på plass.

Dåpsfølget på over tretti personer tok rutebåten «Gripskyss» til og fra øya, en halv times båttur fra Kristiansund. Over den normalt så værharde Hustadvika var det i går bare små bølger på havet.

Ville ikke snakke

Ole Gunnar følte seg på hjemmebane da båten ble tatt imot av en voksen øyboer i Clausenenga-drakt. Klubben hvor Ole Gunnar la grunnlaget for sitt sportslige eventyr.

- Å, er det «Engafolk» her også, gliste Solskjær som denne gang stilte i mørk dress.

Den sterkt mediefokuserte United-proffen poserte villig for pressen sammen med familien og dagens hovedperson. Selv på ei øy ute i havgapet var han ikke skjermet for pressen. Men noen uttalelse ville han ikke gi.

- Det er en fin dag, men jeg har ikke lyst å si noe ut over det i dag, sa Ole Gunnar Solskjær høflig til Dagbladet.

Tidligere i sommer la han imdlertid ikke skjul på hva Noah betydde for ham.

- Jeg har aldri vært gladere, sa Solskjær til Dagbladet rett etter fødselen.

Gleden har tydeligvis vedvart.

Det var en tydelig stolt og glad pappa som bivånet det hele da svigerinne Tonje bar lille Noah fram til døpefonten i går.

Og etterpå bar det til Sjøstjernen restaurant i Kristiansund for et bedre måltid.

<B>NOAH SOV:</B> - Her er det en som tar det med knusende ro, bemerket kapellan Lars Ove Skrede.
STOLT PAPPA:</B> Ole Gunnar Solskjær.
NOAHS ARK: Rutebåten «Gripskyss» skysset dåpsfølget fra Krisiansand til øya Grip.