PÅ KROKEN: Amerikanske Darie Arahill gjør sitt for å vise at fisking både kan være kult og sexy - og har en voksende fanskare på nettet. Foto: Privat
PÅ KROKEN: Amerikanske Darie Arahill gjør sitt for å vise at fisking både kan være kult og sexy - og har en voksende fanskare på nettet. Foto: PrivatVis mer

Darcie vil gjøre fisking sexy: - De fleste får sjokk når de ser bildene

Håper på å bytte ut kontorjobben med en profesjonell fiskekarriere.

(Dagbladet): Selv om fisking er artig, har det vel ikke tradisjonelt sett blitt ansett som en veldig sexy hobby.

Det har muligens amerikanske Darcie Arahill begynt å endre litt på.

Mens hun til daglig får det til å gå rundt økonomisk med en kontorjobb i Florida, så er det hobbyen hennes som gjør at hun får folk på kroken.

Stor fanskare Ved å legge ut videoer av seg selv på YouTube og deler bilder fra fisketuren på Facebook, virker det til at mange har fått øynene opp for fisking. Til sammen har hun nå rundt 100 000 som følger fiskingen hennes på kysten utenfor Florida i sosiale medier.

- Flest folk antar nok at fisking kun er noe for middelaldrene menn, så det å vise at det også er noe vi jenter kan gjøre, gleder meg, sier 26-åringen til nyhetsbyrået Caster News.

- De fleste får sjokk når de ser meg stående i bikini og holde opp en 182 centimeter lang tunfisk eller en snapper, forteller Arahill videre.

Fikk oksehai på kroken Men de som tror at 26-åringen kun er et pent fjes som drar opp småfisk, har amerikaneren for lengst bevist det motsatte.

Hun forteller at det er selv hun som gjør alt fra å kaste nettet til å renske fisken. Og det er liten tvil om at man må ha litt muskler for å dra opp det Darcie Arahill får på kroken.

En 2,5 meter lang oksehai er det største hun har dratt opp så langt. Haisorten er ansett som den tredjefarligste i verden, bak hvithaien og tigerhaien.

I alt varte kampen mot oksehaien i over en time, forteller 26-åringen - som har lagt ut video av storfangsten på YouTube.

- Det var en skikkelig kamp, men jeg vant til slutt. Jeg puttet ham tilbake i havet, slik jeg gjør med alle beskyttede arter. Men de fleste gangene fisker vi for å spise, forteller den ivrige fiskeren.

Drømmer om fiskekarriere Gjennom sine videoer gir 26-åringen tips til andre som ønsker å begynne med fisking, og gir råd på veien.

Selv håper 26-åringen at hun snart kan slutte i jobben som eiendomsmegler, og jusstudiene, og drive med fisking på heltid.

- Den store drømmen er å gjøre dette til en profesjonell karriere. Jeg elsker å være ute og på båten, så hvis jeg kunne gjort dette til jobben min, så hadde det vært perfekt, sier Arahill til Caster News.

KULT: - Flest folk antar nok at fisking kun er noe for middelaldrene menn, så det å vise at det også er noe vi jenter kan gjøre, gleder meg, sier 26-åringen. Foto: Privat
KULT: - Flest folk antar nok at fisking kun er noe for middelaldrene menn, så det å vise at det også er noe vi jenter kan gjøre, gleder meg, sier 26-åringen. Foto: Privat Vis mer