<strong>TROR IKKE NOE PÅ COLOGNA:</strong> Petter Northug tror Dario Cologna bløffer når han sier at han ikke kan ta igjen Northug i verdenscupen. Her er duoen under et renn i Kuusamo. Foto: LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa / NTB scanpix
TROR IKKE NOE PÅ COLOGNA: Petter Northug tror Dario Cologna bløffer når han sier at han ikke kan ta igjen Northug i verdenscupen. Her er duoen under et renn i Kuusamo. Foto: LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa / NTB scanpix Vis mer

- Dario bløffer!

Petter Northug (27) tror ikke på sveitseren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Petter Northug vant sin andre strake minitour-seier og har full kontroll på både form og konkurrenter foran den avsluttende fellesstarten i morgen og jaktstarten på søndag.

Så kontroll har Petter at Dario Cologna hevder han har gitt opp å vinne verdenscupen som ledet klart for bare noen få uker siden.

- Avstanden opp til Petter er for stor nå. Dessuten er han i knallform, det er ikke jeg, sier Cologna etter å ha blirr nummer 11 å prologen i Falun i går.

- Synd, men det raknet da jeg ble syk etter VM. Min sykdom falt sammen med at Petter gikk noen svært gode renn. Da renner en ledelse fort bort, sier sveitseren.

  Vil slippe press Petter Northug flirer når han hører hva Cologna sier.

- Det der tror jeg ikke noe på. Dario har ikke gitt opp noe som helst. Det er bare noe han sier for å slippe å ha press på seg, sier Northug.

- Men i den formen du er i, er det vel egentlig bare for de andre å gi opp?

- Jeg er glad for at verken Cologna eller Legkov fikk noen bonussekunder i dag. Det ser bra ut nå, men jeg tar ingen ting for gitt før vi er ferdige her på søndag. Det skal ikke mer enn et fall eller et stavbrekk til før ledelsen min er borte og vi er helt likt igjen, sier Northug.

Vil gå i eget tempo Knallformen Petter har hatt både i og etter VM har gjort sesongavslutningen hans mer spennende enn den så ut til å bli. Verdenscupen var i utgangspunktet tapt og et ikke-tema, men et imponerende antall gode skirenn etter VM har gjort sitt til at det nå må et uhell til om Petter ikke skal vinne verdenscup-kula.

Og med slikt kommer også motivasjonen til å stå løpet helt ut.

- Slik situasjonen har blitt, er det selvsagt stort for meg å vinne cupen. Jeg har et godt utgangspunkt nå, og det gjelder å være motivert og ikke gjøre feil i de to siste rennene.

- Fellesstart i morgen, hvordan blir det?

- For meg handler det nok om å kontrollere Cologna og Legkov. Jeg må ligge i front og passe litt på de to, gjerne sikre meg noen bonussekunder sjøl også. Klarer jeg det, kan jeg gå i mitt eget tempo på jaktstarten på søndag. Ingenting ville vært bedre enn det, ser Petter Northug.

- Hva om noen andre prøver å stikke av fra feltet i morgen.

- Bare det ikke er Cologna eller Legkov så angår det ikke meg. Lykke til, sier jeg da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer