TRYGG OPPKJØRING: Dario Cologna kopierer det som fungerte før hans første olympiske gull i Vancouver. På bildet tar han karrierens andre på 30 kilometer fellesstart med skibytte i Sotsji. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
TRYGG OPPKJØRING: Dario Cologna kopierer det som fungerte før hans første olympiske gull i Vancouver. På bildet tar han karrierens andre på 30 kilometer fellesstart med skibytte i Sotsji. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

Dario Cologna kopierer gulloppskrift før Falun

- Det er litt overtro.

(Dagbladet): Mens Petter Northug og Gunde Svan sender verbale sleivspark til hverandre, går Dario Cologna under radaren.

Det sveitsiske forbundet bekrefter overfor Dagbladet at gullhåpet denne uka lader opp til verdenscupen i Østersund og VM i Falun hjemme i Davos. 

Forrige uke var han og det sveitsiske landslaget i St. Moritz for å finne toppformen til Falun på Julierpasset drøyt 2200 meter over havet. 

Foran hans olympiske gull i Vancouver i 2010 fulgte han samme oppskrift.

- Det er litt overtro. Jeg liker å gjøre det som har fungert tidligere. Det er positivt å ha i bakhodet at det fungerte forrige gang, smiler Cologna til Blick

Colognas formpil har bare pekt oppover etter nyttår.

Etter femteplassen i Tour de Ski vant han 15 kilometer skøyting i Rybinsk og ble nummer to i fellesstarten med skibytte i Russland. 

- I Rybinsk var det veldig bra. Jeg har trent godt etter Tour de Ski, og jeg håper å spisse formen ytterligere fram mot VM, forklarer 28-åringen.

I Falun er det distanserennene Cologna satser på. I forrige VM i Val di Fiemme tok han gull på 30 kilometer fellesstart med skibytte og sølv på femmila. 

Fjorårets OL i Sotsji ble enda litt bedre for 28-åringen med gull på både fellesstart med skibytte og 15 kilometer klassisk.

- Mine mål er alltid høye for et mesterskap. Jeg satser på å reise til Falun i toppform og være med i fronten på distanserennene.