Dårlig åpningsdag for Ullevålseter

- En forferdelig etappe.

Oslo  20101215.
Pål Anders Ullevålseter ved Ullevålseter i Oslo onsdag. Ullevålseter holdt pressekonferanse i forbindelse med sin deltakelse i Dakar-rallyet.
Foto: Tore Meek / Scanpix
Oslo 20101215. Pål Anders Ullevålseter ved Ullevålseter i Oslo onsdag. Ullevålseter holdt pressekonferanse i forbindelse med sin deltakelse i Dakar-rallyet. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pål Anders Ullevålseter slet med å tilpasse seg den nye motorsykkelen og var langt fra fornøyd med 29. beste tid på den første etappen av Dakar-rallyet søndag. — Det var en forferdelig etappe. Etter 20 kilometer måtte jeg stoppe for å reparere antennen min, og det må jeg ha tapt ett minutt på. Deretter kjørte jeg bare dårlig, sa en skuffet Ullevålseter til rallyets nettsted. Til første mellomtidspassering brukte den norske motorsyklisten én time og seks minutter. Da var han allerede sju og et halvt minutt bak ledende Cyril Despres fra Frankrike. Ullevålseter endte til slutt på 29.-plass på den 758 kilometer lange etappen, hvorav snaut 20 mil var fartsprøve, med tiden 2.11.47. Det var knappe 14 minutter tregere enn portugiseren Ruben Faria, som vant etappen. Despres ble til slutt nummer to. Nye regler av året gjør at motorsyklene er delt inn i to klasser, og Ullevålseter måtte gå ned fra en 690-kubikker til en ny sykkel med 450 kubikks motor. Han mener tilpasningsproblemer gjorde det vanskelig for ham søndag. — I ti år brukte jeg å bremse tidlig fordi jeg kjørte en stor 690. Nå kan jeg ikke gjøre det. Jeg må lære. Dette er mitt første løp etter at jeg fikk ny sykkel, og det vil ta meg to-tre dager å venne meg til sykkelen, sa nordmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer