- Dårlig av oss om Drogba filmer seg til straffe

Men Riseth kaller Chelsea-spissen komplett.

(Dagbladet.no): Rosenborg slapp å møte Didier Drogba i 1-1-kampen på Stamford Bridge. Når lagene møtes på Lerkendal til onsdag er kraftspissen trolig tilbake, selv om han måtte stå over mot Derby i helga.

- Vi måtte klare oss uten ham mot Derby fordi han var skadet. Så mange ganger opplever vi at spillere kommer skadet eller trøtte tilbake fra landslagsoppdrag., sier Chelsea-manager Avram Grant ifølge AFP.

- Vi håper Drogba blir frisk, for vi trenger ham på banen. Han er en viktig spiller for oss.

Vidar Riseth er glad han har fått bryne seg mot John Carew på landslagstrening de siste ukene - som en sparring inn mot Chelsea-kampen.

- Jeg er såpass heldig at jeg har fått trene med Carew, den sterkeste én mot én jeg har møtt hele livet. Drogba er også råsterk, samtidig som han har enda bedre skudd og teknikk enn John, sier Riseth til Dagbladet.no.

Har sett Drogba ofte

Sammen med Bjørn Tore Kvarme var Vidar Riseth gnistrende i midtforsvaret i de to kampene mot Valencia. Med seier mot Chelsea og Valencia-poeng mot Schalke er RBK faktisk klare for 1/8-delsfinale. Men for å ta tre poeng må Drogba stanses.

Akkurat hvordan ivorianeren skal temme vil ikke Riseth fortelle, men han studerer alle spissene han spiller mot.

NÆR DØDEN: Didier Drogba er en av verdens beste spisser. Men han er også beryktet for å ligge på gressteppet med store smerter i dette ene øyeblikket - før han er like frisk igjen i det neste. Foto: AP
NÆR DØDEN: Didier Drogba er en av verdens beste spisser. Men han er også beryktet for å ligge på gressteppet med store smerter i dette ene øyeblikket - før han er like frisk igjen i det neste. Foto: AP Vis mer

Derfor vet RBK-veteranen at Drogba foruten å være en spiss i verdensklasse også har en tendens til å falle lett - noe han tar konsekvensen av på onsdag.

- Drogba er en komplett spiller på alle måter. Han er sterk, hurtig og har blikk for spillet. Noe av det beste du kan møte. Men han er flink til å filme også, vi må passe oss på det området. Som en ganske stor fan av engelsk fotball har jeg sett ham falle lett noen ganger, sier Riseth.

Må være obs på Drogbas triks

I kampen på Stamford Bridge skjelte Riseth ut Chelsea-spillerne for manglende fair play, som da RBK ikke fikk ballen tilbake etter at ballen hadde blitt spilt ut på grunn av skade.

Om Drogba filmer seg til straffe på Lerkendal synes imidlertid Riseth at det ikke bare er Chelsea-spissen som fortjener pepper.

- Det er nesten ikke vits i å klage om han filmer seg til straffe, da har vi vært for dårlig. Vi kan bli sinte, men straffen blir ikke gjort om. Vi må passe oss så vi ikke kommer i de situasjonene, sier Riseth.

Etter hvert modererer han seg likevel noe.

- Jeg forklarte meg kanskje litt feil. Filmer han og får straffe er det selvsagt ikke bra, sånt skal ikke skje på banen. Men vi må være obs på sånne ting, sier Riseth.

- Dårlig av oss om Drogba filmer seg til straffe

Forhåpentligvis lar han ikke frykten for å lage straffespark gå på bekostning av aggressiviteten - og kjenner vi Vidar Riseth rett er det liten fare for det.

For også mot Valencia var Riseth bevisst på Fernando Morientes teatralske talent.

- Dyktige spillere har en del tjuvtriks. Da vi møtte Valencia var jeg ikke borti Morientes, men så kastet han seg. Heldigvis så dommeren det, sier Riseth.

<B>HAR STORSPILT:</B> Vidar Riseth var en bauta i RBKs midtforsvar i de to kampene mot Valencia.