Dårlig dag for Gamst

Men Blackburn fikk likevel med seg poeng fra Anfield.

(Dagbladet.no): Liverpool-Blackburn 0-0: Gamst Pedersens dødballer satt definitivt ikke som de skulle - altfor mange cornere og frispark ble uforståelig skutt over, bak mål og til motspillere.

Men finnmarkingens Blackburn klarte likevel uavgjort mot kompis John Arne Riises Liverpool.

Sistnevnte startet kampen på benken, men kom inn for Vladimir Smicer etter sidebytte.

Reale rykter

Med ett poeng fikk Rafael Benitez\' Champions League-drøm seg enda et hardt slag.

De fleste er imidlertid enige om at spanjolen ikke er den man skal klandre for den noe skuffende tabellposisjonen, og etter kampen måtte manageren ikke-svare på rykter som kobler ham til en jobb i Real Madrid - klubben der han har tilbragt mesteparten av sitt voksne fotballiv.

- Jeg sier alltid det samme. Vi snakker ikke om rykter, forklarer han til Skysports.

Det er den spanske fotballavisa Marca som startet spekulasjonene, og Rafael Benitez har også tidligere avvist i noe mindre knapp form at han er på vei tilbake til Spania.

DÅRLIG GAMST-KAMP: Men Milan Baros var jaggu ikke stort bedre. Her blir han taklet av Ryan Nelson og Garry Flitcroft. FOTO: SCANPIX/EPA
DÅRLIG GAMST-KAMP: Men Milan Baros var jaggu ikke stort bedre. Her blir han taklet av Ryan Nelson og Garry Flitcroft. FOTO: SCANPIX/EPA Vis mer

- Dårlig kamp

Rafaels ordknapphet i kveld kan nok skyldes skuffelse over lagets prestasjon.

Blackburn kom nemlig til Anfield med et ensidig fokus på å forsvare seg. Og de fikk en nesten latterlig enkel oppgave mot et Liverpool-lag uten offensiv fantasi.

Det tok nærmere 20 minutter før Anfield-publikummet fikk noe som helst å varme seg på, da Milan Baros ble avblåst for offside etter å ha blitt spilt gjennom glimrende av Hamman.

Ikke så mye som skjedde, med andre ord.

- Det var en dårlig kamp, men når du spiller mot et lag som kjemper og du ikke vinner andreballene, kommer du alltid til å slite, mener «Rafa».

Fortjent målløs

Milan Baros klarte ikke å leve opp til velviljen etter den særdeles gode Bayer Leverkusen-kampen, og ble byttet ut da 20 minutter gjenstod.

Liverpool var noe bedre etter Riise-innbyttet, men noen kamper fortjener rett og slett ikke mål.

Og for alle nøytrale hjerter var dette definitivt en av dem.

Nå samler alle Liverpool-hoder seg i forkant av derbyet mot Everton. Uansett om det blir vanskelig å ta igjen erkerivalene i kampen om Champions League-plass, skal de i det minste slås denne sesongen.

- Vi konsentrerer oss om Everton nå, bekrefter Benitez.

Dagens kamp bør han helst glemme så fort som mulig.

• I dagens andre Premier League-kamp vant Charlton solid 2-0 over Tottenham. Jerome Thomas og Danny Murphy scoret målene i London-derbyet.

DÅRLIG FANTASTI: Fernando Morientes var en av mange spillere som sviktet offensivt for Liverpool.