Dårlig dag for Norge

Norges landslag i tennis møtte veggen mot Østerrike på Hasle i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette blir tungt, sier Jan Frode Andersen til Dagbladet.no etter at han tapte 3-6, 3-6, 5-7, mot østerrikeren Alexander Peya på Hasle i dag. Andersen hang godt med mot Peya, men hadde for mange dobbeltfeil på servene sine.

- Jeg følte selv jeg spilte veldig bra, men jeg hadde ikke ventet at han skulle spille så bra. Det var over min forventning, sier Andersen.

For den andre nordmannen som var i aksjon, Stian Boretti, gikk det mye verre. Settsifrene 2-6, 2-6, 1-6, vitner om totalslakt av den gode østerrikeren Jörgen Melzer.

- Jeg slo meg selv, var Borettis knappe kommentar etter kampen. Boretti mente han hadde tapt i dag uansett motstander.

Østerrike leder dermed 2-0 over Norge i Davis Cups 1. divisjon. Det betyr at Norge må vinne doublekampen i morgen, samt de to singelkampene på søndag for å gå videre til kvalifiseringen til verdensgruppa med de 16 beste tennisnasjonene i verden.

Taper Norge mot Østerrike kan tennisgutta likevel få en ny mulighet. Da må nemlig landslaget ut i kvalifisering for å beholde plassen i 1. divisjon, og møter da taperen av Østerrike og Finland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer