Dårlig dag for Norge

Norges landslag i tennis møtte veggen mot Østerrike på Hasle i Oslo i dag.

- Dette blir tungt, sier Jan Frode Andersen til Dagbladet.no etter at han tapte 3-6, 3-6, 5-7, mot østerrikeren Alexander Peya på Hasle i dag. Andersen hang godt med mot Peya, men hadde for mange dobbeltfeil på servene sine.

- Jeg følte selv jeg spilte veldig bra, men jeg hadde ikke ventet at han skulle spille så bra. Det var over min forventning, sier Andersen.

For den andre nordmannen som var i aksjon, Stian Boretti, gikk det mye verre. Settsifrene 2-6, 2-6, 1-6, vitner om totalslakt av den gode østerrikeren Jörgen Melzer.

- Jeg slo meg selv, var Borettis knappe kommentar etter kampen. Boretti mente han hadde tapt i dag uansett motstander.

Østerrike leder dermed 2-0 over Norge i Davis Cups 1. divisjon. Det betyr at Norge må vinne doublekampen i morgen, samt de to singelkampene på søndag for å gå videre til kvalifiseringen til verdensgruppa med de 16 beste tennisnasjonene i verden.

Taper Norge mot Østerrike kan tennisgutta likevel få en ny mulighet. Da må nemlig landslaget ut i kvalifisering for å beholde plassen i 1. divisjon, og møter da taperen av Østerrike og Finland.

SPILTE BRA: Jan Frode Andersen spilte bra, men kunne ikke hindre østerrikske Alexander Peya å slå ham i tre strake sett.