Skiskyttersprint i Holmenkollen

Dårlig dag for skiskytterjentene i Kollen: - Tre bom på sprint er katastrofe

I alt 14 bomskudd sendte de norske skiskytterjentene i bakleksa på skiskyttersprinten i Holmenkollen. Standplassproblemene ødela også langt på vei jaktstarten.

SKUFFET: Tiril Eckhoff er skuffet over dagens prestasjon. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
SKUFFET: Tiril Eckhoff er skuffet over dagens prestasjon. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

​Ingrid Tandrevold nøyde seg med én bom på de to skytingene og var best av de norske på 23.-plass. I mål var hun slått med nesten halvannet minutt av den slovakiske vinneren Anastasiya Kuzmina.

Norges to fremste profiler på kvinnesiden, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu, skjøt på seg henholdsvis fire og tre strafferunder. Det ble altfor dyrt. Olsbu ble nummer 41, mens Eckhoff så vidt berget plassen på jaktstarten med sin 55.-plass.

- Vi håper å være mye høyere enn dette. Jeg kan bare snakke for meg selv, men tre bom på en sprint er katastrofe. Det skal ikke skje, sa Olsbu til NTB etter målgang.

- Jeg vet at du må skyte ni eller ti treff for å være med i toppen, og det var jeg langt unna å klare i dag. Kjedelig, tilføyde jenta som tok sølv på sprinten i OL.

Tungt fra start

Tiril Eckhoff har også mange gode Kollen-minner å se tilbake på. Forrige sesong vant hun fellesstarten i nasjonalanlegget i hovedstaden, og i 2015 ble hun verdensmester på sprinten samme sted.

- Det var ikke dette jeg hadde sett for meg. Rett og slett veldig dårlig. Det var tungt fra første stavtak, så det var ingen tipp topp Tiril-utgave som gikk i dag, oppsummerte hun overfor NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer