- Dårlig forberedt når de møter norske lag

Nannskog om utlandets favorittfloskel om norsk fotball.

(Dagbladet.no): Det er like forutsigbart hver gang, når man går på pressekonferansen til en utenlandsk klubb som skal møte et norsk lag.

- De er fysisk sterke, godt organisert og jobber bra, sa Valencia-trener Ronald Koeman før laget hans ble smadret av Rosenborg.

- De er godt organisert, fysisk sterke og gode taktisk, sa Newcastle-manager Glenn Roeder foran kampen mot LSK i fjor.

- Brann er fullstendig ukjent for meg. Men jeg har spilt mot noske lag og med nordmenn. De er taktiske og sterke fysisk, sa Sylvain Wiltord da Rennes ble trukket i gruppe med Brann.

Har ikke oversikt

Helt på jordet er de jo selvsagt ikke - men det spørs om de gode utenlandske lagene ikke er minst like langt framme som norske lag når det gjelder fysikk og organisering.

Og fotballen Rosenborg og til dels Brann har vist i Europa i år forteller vel at norske lag har et litt større register å spille på enn hva man tror i utlandet.

Daniel Nannskog tror Ronald Koeman & co ofte er dårlig forberedt.

DÅRLIG FORBEREDT?: Ronald Koeman droppet Valencias bortekamp mot Mallarca for å forberede seg til kampen mot RBK. På pressekonferansen før kampen la han vekt på at trønderne var godt organisert og jobbet godt. Han fikk rett i det - men virket ikke like forberedt på at RBK også kunne spille god fotball. Foto: REUTERS
DÅRLIG FORBEREDT?: Ronald Koeman droppet Valencias bortekamp mot Mallarca for å forberede seg til kampen mot RBK. På pressekonferansen før kampen la han vekt på at trønderne var godt organisert og jobbet godt. Han fikk rett i det - men virket ikke like forberedt på at RBK også kunne spille god fotball. Foto: REUTERS Vis mer

- Det de sier stemmer litt også, men samtidig er det veldig enkelt. Jeg tror mange sier det fordi det er så enkelt å si det. Det skyldes at de er for dårlig oppdatert på norske og nordiske lag, og dårlig forberedt. De har ikke oversikten når de møter et norsk eller svensk lag, sier Nannskog til Dagbladet.no.

Han er glad for at Rosenborg viste at det også bor teknikk i norske fotballbein mot Valencia.

- Jeg er så imponert, det var helt fantastisk for norsk fotball. Vi i Norden er ikke kjent for å ha den beste teknikken, men jeg synes ikke det er noen katastrofe her. Det viste ikke minst Rosenborg, og det er mange i Stabæk som er gode teknisk. Det er alltid mange som skal snakke dritt om den norske ligaen, mener han.

Ny generasjon

Vidar Riseth synes også måten utlandet omtaler norsk fotball blir for unyansert i de fleste tilfeller.

- Jeg vil fortsatt si vi er godt organisert og fysisk sterke. Men jeg føler norske lag er blitt mye mer spillende. Det er spesielt en del unge spillere, som Per Ciljan, Tettey, Riise jr. og Grindheim, som bringer inn et litt annet spill i norsk fotball. Vi har vist i Champions League over to kamper mot Valencia at vi kan være på høyde med de beste. Vi er i framgang, sier Riseth til Dagbladet.no.

Han tror heller ikke norske lag lenger profitterer noe særlig på å være bedre organisert enn utenlandske lag.

- De er like godt organisert som oss. Tidligere lå vi litt lenger framme når det gjaldt organisering og fysikk, men se for eksempel på Chelsea, de har alt det, sier han.

- Dårlig forberedt når de møter norske lag

Landslagssjef Åge Hareide blir langt fra fornærmet over synet utlendingene har på norsk fotball.

- Det er jo helt OK å være fysisk sterke og godt organisert. Det er en veldig bra basis i et lag, men det er litt mer til historien enn det. Vi har fått fram en generasjon fotballspillere som er i stand til å spille gjennom midtbanen, og ivareta overgangsspillet fornuftig, ved å spille hurtig i lengderetning. I den fasen var Rosenborg Valencia overlegne, sier han.

Han mener resultatet på Mestalla gir landslaget ekstra selvtillit foran den viktige kampen mot Tyrkia.

- Det var utrolig viktig for vår oppladning. Rosenborg viste veldig vei. De har kultur for å mestre sånne oppgaver, og ser muligheten i stedet for begrensningene, sier han til Dagbladet.no.

<B>TROR IKKE UTLANDET HAR FULGT MED I TIMEN: Daniel Nannskog koste seg med RBKs forestilling mot Valencia.
<B>FIKK BEVISET:</B> Vidar Riseth mener kampene mot Valencia viste at norske fotballspillere kan være på høyde med de beste - også på ferdighetsbiten.
<B>RBK HAR VIST VEI:</B> Åge Hareide mener norsk fotball har fått fram en generasjon fotballspillere som er i stand til å spille gjennom midtbanen.