«Dårlig gjort å nekte oss gratisbilletter»

BÆRUMS VERK (Dagbladet): Basketballspiller Magnus Finckenhagen nektes å dele ut gratisbilletter til Kim Nilsen (12) og de andre barna på Bærums Verk skole. Årsak: Gratisbilletter tar vekk konsentrasjonen fra undervisningen og reklamemateriell er uønsket i skolegården.

- Vi i Bærums Verk Bees har fått beskjed om at vi skal verve nye tilskuere, og det gjør vi blant annet gjennom skolebesøk, men på Bærums Verk skole ble vi nektet, sier Magnus Finckenhagen til Dagbladet.

Forsøpling

Da han besøkte skolen, gikk han først inn for å snakke med kontordamen for å få tillatelse til å dele ut gratisbillettene. Kontordamen henviste ham videre til rektor Hanne Margrethe Rosenløv. Hun sa følgende:

- Du kan ikke dele ut gratisbilletter, fordi vi ikke tillater utdeling av reklamemateriell i skolegården.

Rektor Rosenløv har ingenting imot basketball, men reagerer først og fremst på måten Magnus Finckenhagen opptrådte.

- Han opptrådte uhøflig, og klubben burde henvendt seg til oss før han kom på skolen, sier Rosenløv.

Tagging

Hun mener utdeling av fribilletter og reklamemateriell i skolegården frarøver barna den konsentrasjonen om undervisningen de har i friminuttene. I tillegg mener hun at utdeling av masse papir fører til forsøpling av skolens område.

Finckenhagen skjønner ikke helt argumentasjonen og han prøvde også å diskutere saken på stedet.

- Her i Bærum er det mye tagging og vold blant ungdommen. Det var så ille at bussene sluttet å kjøre en periode fordi bussene ble nedtagget. I en slik belastet bydel må da basketball være positivt for ungdommen, sier Finckenhagen.

- Dette er for dumt og det er barna det går utover. Vi som spiller basketball er positive forbilder, sier Finckenhagen.

Han har vært på både Belset og Bryn skole uten å bli nektet.

- Lagkameratene mine har også vært på Bommerud og Hosle. Ingen av dem er blitt nektet å dele ut billetter, sier Finckenhagen.

Liker ikke avvisningen

Leder i Bærums Verks Bees har hatt flere samtaler med skolens rektor etter opptrinnet.

- Jeg synes ikke noe om at vi bli avvist i utgangspunktet, men vi burde tatt kontakt med skolen før vi sendte ut en representant, sier Brudvik.

Til dette sier rektor Rosenløv:

- Klubben burde tatt direkte kontakt med skolen før de sendte ut en person. Rutinene er at eventuelt reklamemateriell skal deles ut fra skolens kontor, sier Hanne Margrethe Rosenløv.

<B>SURT: - Det er dårlig gjort av rektor å nekte oss gratisbilletter til basketballkamper, sier Kim Nilsen til Bærums Verk Bees-spiller Magnus Finckenhagen.