- Dårlig gjort å slippe meg

Roar Ljøkelsøy mener han kunne vunnet om forholdene hadde vært like i finalen.

PRAGELATO (Dagbladet.no): Med unntak av Lars Bystøl var det en svært skuffet gjeng norske skihoppere som sto igjen på sletta i storbakken i Pragelato etter kveldens hopprenn.

- Det var helt sjanseløst, sier Roar Ljøkelsøy om forholdene han måtte hoppe under i andre omgang.

Før finaleomgangen lå han på tredjeplass, men ble holdt igjen i nærmere førti sekunder på bommen. Og da han ble sluppet var forholdene i hoppbakken elendige.

- Det var dårlig gjort å slippe meg, sier Ljøkelsøy til Dagbladet.no.

- Jeg følte det var innen rekkevidde å ta gull. Men jeg visste også at om de slapp meg ut da de gjorde, kom det ikke til å gå.

Og det var ikke gull han sto igjen med etter rennet. Roar Ljøkelsøy sto utenfor pallen, og var bare skuffa. Fryktelig skuffa. Og ved siden av ham sto en som var enda mer skuffa.

Skjelver av sinne

Bjørn Einar Romøren slo godt av på lengden i andre omgang og viste med all mulig tydelighet at prestasjonen han leverte ikke var som forventet.

- SKULLE IKKE BLITT SLUPPET: Det mener en skuffet Roar Ljøkelsøy, her i aksjon under dagens prøveomgang. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
- SKULLE IKKE BLITT SLUPPET: Det mener en skuffet Roar Ljøkelsøy, her i aksjon under dagens prøveomgang. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

Noen minutter etter står han og ser uvanlig mutt ut.

- Jeg er forbanna på at jeg ikke hoppa godt nok til å vinne. Jeg var klar for å stå på pallen i dag, sier Romøren til Dagbladet.no.

- Ljøkelsøy fikk elendige forhold i finaleomgangen. Var det forholdene eller skihopperen som gjorde at du ikke lykkes?

- Det var meg, svarer Romøren kontant.

Ser framover i morgen

Til tross for skuffelsen var laginnsatsen nok en gang av topp olympisk kvalitete i storbakken. Og selv om det er mager trøst for Romøren og Ljøkelsøy i kveld, er det fortsatt en lagkonkurranse igjen i disse lekene.

- Hvor lenge sitter denne skuffelsen i?

- Jeg rister den av meg i kveld, men akkurat nå står jeg her og skjelver fordi jeg er så forbanna, sier Romøren.

- I morgen må vi brette opp ermene og se framover, bekrefter Ljøkelsøy.

Pettersen fjerdemann?

Slik det ser ut nå, er Norge favoritt til å vinne lag-gullet i Pragelato. For med 3., 4., og 7. plass på de norske gutta, er i hvert fall tre av våre hoppere blant de beste hopperne i verden for tida.

Og da kommer det an på hvem Mika Kojonkoski velger som fjerdemann på laget.

I dag fikk Sigurd Pettersen sjansen til å vise hva han var god for, og endte med ett ok og ett dårlig hopp. 24. plass er ikke akkurat imponerende i forhold til de tre andre guttas nivå, og Kojonkoski må velge mellom Pettersen og Tommy Ingebrigtsen.

- Bortsett fra sistehoppet har jeg vist at jeg sånn noenlunde på gang, sier Sigurd til Dagbladet.no.

- Men hvem som blir valgt av Ingebrigtsen og meg blir vel bestemt etter treninga i morgen.