Ingvild Flugstad Østberg har fått startnekt

Dårlig gjort mot Ingvild

Når det ikke er bra nok at en av Norges største sportsstjerner står fram med sin egen svakhet for å hjelpe andre utøvere, er det neppe toppidretten som har et problem.

FULL STØTTE: Ingvild Flugstad Østberg får en varm omfavnelse av kvinnetrener Ole Morten Iversen etter den røffe pressekonferansen på Beitostølen sist torsdag. I mediene har det vært liten forståelse for hva denne saken dreier seg om. Foto: NTB Scanpix
FULL STØTTE: Ingvild Flugstad Østberg får en varm omfavnelse av kvinnetrener Ole Morten Iversen etter den røffe pressekonferansen på Beitostølen sist torsdag. I mediene har det vært liten forståelse for hva denne saken dreier seg om. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIST uke hadde jeg en av de sterkeste opplevelsene som sportskommentator. Bare det å se Ingvild Flugstad Østberg alene på scenen famlende etter de rette ordene om sitt livs nederlag i rollen som et tilsynelatende perfekt sportsidol, gjorde dypt inntrykk.

Etterpå kunne jeg ikke komme fort nok bort fra den pressekonferansen og ned til hotellrommet for å beskrive hva jeg hadde vært med på.

Den aller flinkeste piken hadde akkurat flerret av seg alle dydene - alt det vi har lært å beundre som de rette karaktertrekkene for en hundre prosent vellykket norsk idretttshelt. Ei stjerne med fin inntekt, fet bil og sammenhengende sportslig suksess som regjerende mester i verdenscupen..

Ingvild gikk ned fra den scenen like sårbar som de fleste av oss, og levnet ingen tvil om hvorfor hun avslørte sin egen svakhet.

Det var fordi alle andre flinke piker skulle forstå at det med slik flinkhet kan ha sin pris.

Det kan bli fryktelig vondt.

ET par dager seinere er det forhåpentligvis litt bedre. Ingvild er ei så klok jente at hun må ha fått med seg at den vonde seansen foran det store nasjonale pressekorpset på Beitostølen ble en sjeldent bra opplevelse til å være enda en programfestet seanse om sport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer